Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Na rušné třídě směrem k vlakovému nádraží v Olomouci vznikne tramvajová zastávka vídeňského typu

Na bezpečné nastupování do tramvají se mohou těšit cestující, kteří využívají zastávku U Bystřičky na Masarykově třídě v Olomouci. Do konce června zde vznikne zastávka vídeňského typu, která je například u Flory. Rekonstrukce ve směru na hlavní nádraží včetně úprav trati a sloupů přijde na 23 milionů korun.

Stavební práce na tramvajové zastávce U Bystřičky se podle náměstka primátora Olomouce Martina Majora (ODS) budou týkat úseku dlouhého 113,5 metru v prostoru mezi mostem přes Bystřici a stavbou protipovodňových opatření, jejichž součástí je nový most přes řeku Moravu.

Začnou v březnu a potrvají do června. Vznikne zde zastávka vídeňského typu, v níž je nástupiště tvořeno úsekem vozovky zvýšeným zcela nebo téměř na úroveň chodníku.

"Právě probíhající stavby protipovodňových opatření a souvisejících uzavírek chceme využít k rekonstrukci tramvajové zastávky, tak aby vše bylo hotové v době, kdy budou dokončeny práce kolem mostu a koryta řeky," uvedl Major. Náklady na rekonstrukci zastávky si rozdělí radnice a Dopravní podnik města Olomouce. 

Olomouc letos čekají opravy důležitých ulic. Omezí to dopravu i tramvaje

Obyvatele Olomouce čekají v letošním roce opravy některých frekventovaných silnic, které omezí dopravu. Patřit k nim bude především rekonstrukce třídy Svobody u okresního soudu a polikliniky, ale také oprava úseku mezi dvěma mosty na Masarykově...

Vznikne zóna s rychlostí 30 kilometrů za hodinu

"Šířka ulice se nijak nezmění. V rámci stavby vídeňské zastávky kompletně vyměníme živičný kryt vozovky, chodníky předláždíme novou betonovou dlažbou a upravíme tak, aby přístup na novou, čtyři metry širokou a třicet šest metrů dlouhou zastávku byl bezbariérový," podotkl Major. 

Na stavbu zastávky i protipovodňových opatření pak v této části města naváže zavedení zóny s povolenou rychlostí 30 kilometrů za hodinu.

Stavba mostu na Masarykově třídě je součástí rozsáhlých protipovodňových opatření v sousedství centra Olomouce. Projekt začal na jaře 2018, stát bude 730 milionů korun. Investice zahrnuje stavbu dvou mostů v Komenského ulici a na Masarykově třídě, výstavbu hrází a protipovodňových zdí i rozšíření koryta řeky Moravy a nábřeží. Nový most v Komenského ulici už byl předloni v únoru otevřen pro dopravu.

POLITICKÁ KORIDA: Jak zlepšit dopravní situaci v Olomouci?

V dalším díle Politické koridy předsedové politických klubů v olomouckém zastupitelstvu nebo jejich zástupci odpovídali na otázku: Letos budou v Olomouci dokončeny dvě veledůležité dopravní stavby, most na Masarykově třídě a tramvajová trať na...

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Dopravní podnik města Olomouce

Štítky zastávka, bezpečnost, vídeňský typ, rekonstrukce, MHD, dopravní podnik, Olomouc, Martin Major, protipovodňová ochrana, Bystřička, řeka Morava, ODS, Bystřice, Dopravní podnik města Olomouce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na rušné třídě směrem k vlakovému nádraží v Olomouci vznikne tramvajová zastávka vídeňského typu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.