Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Oprava prostějovské estakády začne v dubnu. Řidiče čekají kolony a zdržení

Na začátek dubna letošního roku plánují silničáři zahájení dlouho očekávaných oprav dálniční estakády v Prostějově. Zároveň chtějí dokončit stavbu odbočovacího pruhu ve směru na Olomouc. Akce si vyžádá uzavírky a řidiči se musí připravit na zdržení, fronty a kolony, což se v létě opakuje již několikátý rok po sobě.

"V současné době dojednáváme náležitosti avizované opravy mostů dálnice D46 přes Prostějov. Rekonstrukce Hanácké estakády proběhne současně s pokračováním stavby odbočovacího pruhu ve směru na Olomouc. Podrobnosti opravy mostů upřesníme před samotným zahájením, což zatím vychází na začátek dubna," oznámil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic.

Rozsáhlá oprava mostů v Prostějově, takzvané Hanácké estakády, se zdržela. Práce měly začít již loni, kvůli problémům s výběrovým řízením se ovšem začátek posunul.

Opravy D46 v Prostějově začnou později. Dopravní omezení se prodlouží o rok

O rok déle budou pravděpodobně řidiči jezdit v omezeném režimu po dálnici D46 v Prostějově. Přestavba takzvané hanácké estakády nezačne podle původního plánu kvůli zdržení ve výběrovém řízení.

 

"ŘSD ČR zahájilo výběrové řízení včas, ale nečekaně došlo k vyloučení jednoho uchazeče o zakázku, proto se prodloužily správní lhůty a protáhl se také podpis smlouvy. Nicméně se snažíme procesy urychlit," informoval tehdy Mazal.

Minimálně dvouletá oprava prostějovské estakády, která je v desolátním stavu a odpadává z ní beton, zahrnuje sanaci spodní stavby a nosné konstrukce, výměnu ložisek a dilatačních závěrů, nové římsy, novou izolaci a nový asfalt s následnou montáží protihlukových stěn. Investice bude 350 milionů korun a na hlavní dopravní spojnici s Brnem si vyžádá velké komplikace v dopravě.

Silničáři letos chystají akce za stamiliony. Na řadu přijde estakáda v Prostějově nebo most ve Šternberku

Dvanáct velkých oprav za stovky milionů plánuje letos v Olomouckém kraji Ředitelství silnic a dálnic. Na řadu přijde rekonstrukce estakády v Prostějově, odložená oprava mostu ve Šternberku nebo průtahy obcí Žulová a Česká Ves. V Loučné nad Desnou...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky estakáda, opravy, uzavírky, kolony, zdržení, D46, Prostějov, ŘSD, oprava, Olomouc, Ředitelství silnic a dálnic, Brno

Oprava prostějovské estakády začne v dubnu. Řidiče čekají kolony a zdržení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.