Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Počet opilých řidičů, kteří havarovali, letos v Olomoucké kraji roste

S opilými řidiči se v letošním roce v Olomouckém kraji roztrhl pytel. Dopravní policisté evidují vyšší počet řidičů, kteří s alkoholem v krvi usedli za volant a způsobili dopravní nehodu. V lednu policisté řešili celkem 462 dopravních nehod, z toho ve 28 případech byli řidiči pod vlivem alkoholu.

"Nehod pod vlivem alkoholu je o 16 více oproti loňskému lednu," potvrdila mluvčí polici Marie Šafářová. Alkohol policisté zjistili například u řidiče nákladního automobilu, který havaroval mezi Rudou nad Moravou a Bohdíkovem na Šumpersku. V dechu mu naměřili 1,61 promile alkoholu.

"Šestatřicetiletý řidič jel s nákladním vozidlem od Rudy nad Moravou na Bohdíkov. Po projetí mírnou zatáčkou najel na pravou krajnici, která se pod vozem utrhla. Auto se sesunulo ze svahu a převrátilo se na bok. Řidič z havárie vyvázl bez zranění," řekla Šafářová.

Při poslední dopravně bezpečnostní akci policisté na silnicích v kraji zjistili 17 řidičů pod vlivem alkoholu. Na Šumpersku jen za jediný víkend policejní hlídky přistihly šest řidičů, u kterých byl zjištěn alkohol v dechu. 

"Proto se policisté v celém kraji na problematiku alkoholu za volantem budou zaměřovat i nadále. Jednak v rámci běžného výkonu služby, jednak v rámci cílených dopravně bezpečnostních akcí," uvedla Šafářová.

V Prostějově muž sedl za volant s téměř 4 promile. Nebyl schopen ani vyjet z parkovacího místa

Za volant svého automobilu sedl v Prostějově na mol opilý šestatřicetiletý muž. Nebyl schopen ani vyjet z parkovacího místa a narazil do blízké budovy. Po příjezdu policie nadýchal téměř 4 promile. Muž okamžitě přišel o řidičský průkaz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky řidič, alkohol, nehoda, počet, růst, policie, Olomoucký kraj, Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Bohdíkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet opilých řidičů, kteří havarovali, letos v Olomoucké kraji roste  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.