Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

ŘSD vybralo firmu pro stavbu silnice u Postřelmova. Čtyřkilometrový úsek vyjde na 317 milionů

Již za pár měsíců by se měly rozběhnout práce na rozsáhlé dopravní stavbě v severní části kraje – nová část silnice I. třídy mezi obcemi Chromeč a Postřelmov. Ředitelství silnic a dálnic vybralo zhotovitele, cena čtyřkilometrový úsek činí takřka 320 milionů korun.

Výstavbu projektu zajistí na Šumpersku společnost Strabag. Firma již ve spolupráci s organizací M-silnice buduje obchvat Bludova, na který se přeložka silnice z Chromče do Postřelmova napojí mimoúrovňovou křižovatkou.

„ŘSD vybralo zhotovitele akce I/11 Postřelmov – Chromeč, kterým je spol. Strabag a.s. s nabídkovou cenou 317,6 mil. Kč bez DPH. Zahájení stavby předpokládáme ve druhém čtvrtletí tohoto roku,“ informoval generální ředitel ŘSD Radek Mátl s tím, že investice má pravomocné stavební povolení.

Silnice o délce 4 kilometrů bude součástí rozsáhlého dopravního řešení v okolí Bludova u Šumperku, kde již několik měsíců probíhají práce na největší investici do silnice I. třídy v historii Olomouckého kraje. Stavební technika v přípravné fázi přesouvá statisíce kubíků zeminy. „Stavba pokračuje podle harmonogramu. Na staveništi obchvatu Bludova se střídají všechny druhy strojů, do roku 2024 vznikne celkem 130 stavebních objektů v katastrech obcí Postřelmov, Bludov, Sudkov, Dolní Studénky a Šumperk,“ přiblížil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Miroslav Mazal. Současně s dokončením obchvatu má být hotova také nová komunikace Postřelmov-Chromeč.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Investice, stavba, silnice, obchvat, Bludov, Postřelmov, Šumperk, Olomoucký kraj, Ředitelství silnic a dálnic, ŘSD, Chromeč, Strabag, Radek Mátl, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD vybralo firmu pro stavbu silnice u Postřelmova. Čtyřkilometrový úsek vyjde na 317 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.