Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Silničáři budou opravovat most u Vranovic-Kelčic. Dálnici čekají omezení

Od příštího týden se motoristé musí opět připravit na komplikace na dálnici mezi Olomoucí a Brnem. U Vranovic-Kelčic začnou silničáři opravovat most, což si vyžádá střídavě provoz pouze v jednom pruhu a postupnou uzavírku obou sjezdů. Silničáři chystají objížďky, oprava bude probíhat do června.

Oprava mostu u Vranovic-Kelčic na Prostějovsku na hlavním silničním tahu na dálnici D46 z Olomouce na Brno začne v pondělí 14. března. "Od brzkých ranních hodin plánujeme zahájit výměnu závěrů mostu na EXITu 16 Vranovice-Kelčice. Předmětem zhruba tříměsíčních prací je odbourání stávajících závěrů, které nahradí nové kusy s plnohodnotnou životností na další desítky let," vysvětlil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Provoz na dálnici bude po celou dobu oprav střídavě pouze v jednom pruhu pro každý směr, uzavřeny budou kromě toho postupně sjezdy a výjezdy do Vranovic-Kelčic. 

Do poloviny dubna budou stavbaři pracovat na levé straně mostu, uzavřený bude levý pás dálnice ve směru na Prahu včetně sjezdu a výjezdu. Objížďka povede po staré souběžné silnici III/0462 k sjezdu v Brodku u Prostějova. Poté se stavbaři přesunou na druhou stranu a uzavřou pravý pás a sjezd ve směru na Olomouc.

"Provoz bude veden v obousměrném režimu pruhů 1+1/0. Jako objížďka neprůjezdného výjezdu poslouží dřívější odbočení u Brodku u Prostějova a značená trasa dále povede rovněž po staré souběžné silnici," sdělil Mazal.

Oprava prostějovské estakády začne v dubnu. Řidiče čekají kolony a zdržení

Na začátek dubna letošního roku plánují silničáři zahájení dlouho očekávaných oprav dálniční estakády v Prostějově. Zároveň chtějí dokončit stavbu odbočovacího pruhu ve směru na Olomouc. Akce si vyžádá uzavírky a řidiči se musí připravit na...

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky D46, dálnic, most, opravy, uzavírky, objížďky, doprava, ŘSD, Vranovice-Kelčice, dálnice, Olomouc, Brno, Ředitelství silnic a dálnic, okres Prostějov, Brodek u Prostějova, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři budou opravovat most u Vranovic-Kelčic. Dálnici čekají omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.