Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Řidič nedal přednost a narazil do tramvaje. Skončil v olomoucké nemocnici, škoda je milion

Jedním zraněním skončila nehoda osobního automobilu, který v Olomouci narazil do tramvaje. Šestapadesátiletý řidič při odbočování vlevo nedal tramvaji přednost a ta vůz odhodila. Řidiče záchranáři převezli na traumacentrum, z cestujících nebyl zraněn nikdo.

Nehoda se stala v úterý krátce po šesté hodině odpoledne na třídě Kosmonautů v Olomouci.

"Podle prvotních informací jel řidič osobního automobilu Škoda Octavia ve směru k ulici Jeremenkova a při odbočování vlevo zřejmě nedal přednost tramvaji jedoucí ve stejném směru. Na tramvajovém pásu došlo ke střetu vozidel a celá kolize byla zakončena odhozením automobilu na semafor," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Zraněn byl akorát řidič auta, alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška. Škoda je kolem milionu korun. "Dopravní nehodou se policisté nadále zabývají," dodala mluvčí policie.

Na místě zasahovali záchranáři. "Řidič automobilu utrpěl sériovou frakturu žeber s pneumothoraxem. Záchranáři provedli hrudní punkci, zajistili žilní linku, aplikovali léky proti bolesti a zahájili oxygenoterapii. Po celkové stabilizaci zdravotního stavu muže převezli do Fakultní nemocnice Olomouc na traumacentrum," potvrdila mluvčí záchranné služby Lucie Mikisková.

Jeden člověk se dnes ráno zranil při nehodě autobusu nedaleko Písařova na Šumpersku. Jde jen o lehké zranění, ve voze byly i děti. Řidič autobusu, ve kterém cestovalo celkem sedm osob, sjel do příkopu. Dopravu na místě policie řídila kyvadlově.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje, Policie ČR

Štítky nehoda, tramvaj, automobil, zranění, záchranná služba, policie, Olomouc, Škoda Octavia, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nedal přednost a narazil do tramvaje. Skončil v olomoucké nemocnici, škoda je milion  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.