Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Kde může čekat kontrola? Policejní Speed Marathon pokryje i silnice Olomouckého kraje

, aktualizováno 24. března 2022, 7:05

Častěji než obvykle budou moct ve čtvrtek narazit řidiči na policejní hlídky a kontroly u silnic napříč Českou republikou. Po celý den poběží celoevropská preventivní akce Speed Marathon, konat se bude již sedmý ročník. Vhodná místa na stanoviště s radarem pomáhala vytipovávat pro policisté také veřejnost.

Riziková místa označovali lidé do online mapy v průběhu února, konání Speed Marathonu letos připadlo na 24. březen. V celé České republice se měření uskuteční na celkem 950 místech.

Podle mluvčí policejního prezidia Hany Rubášové není cílem akce odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizika, která přináší nedodržování pravidel provozu. „Nedodržování rychlosti přináší má za následek každoročně tisíce  dopravních nehod a desítky zmařených lidských životů,“ konstatuje policejní mluvčí Rubášová.

Seznam míst v Olomouckém kraji, kde se policisté zaměří na kontroly rychlosti

V okrese Olomouc získalo nejvíce hlasů místo zaznačené nedaleko průtahu Chomoutovem, druhé nejčastěji tipované místo je na frekventovaném tahu na Přerov před Krčmaní, další v pořadí pak za obcí Krčmaň ve směru na Přerov. Podle tabulky míst určených pro měření se policisté zaměří na silnici I/55 v úseku blíže okresnímu městu. „Při výběru míst bereme v úvahu, že občané se v daných úsecích necítí bezpečně. Zároveň přitom musíme zohlednit, jeli zde možné bezpečné zastavování, za účelem kontroly řidičů a vozidel,“ vysvětlil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Podle Hejtmana by řidiči měli nejen ve čtvrtek ubrat nohu z plynu, aby neplatili pokutu nebo nepřišli o řidičský průkaz. „Místa měření rychlosti budou v průběhu celého dne měnit. Z tohoto důvodu by měli být řidiči na pozoru na všech komunikacích, od okresních silnic až po dálnice,“ doplnil.

Agresor napadl ženu na jesenické kolonádě. Strážníci museli střílet do vzduchu

Až varovný výstřel ze služební pistole zastavil prchajícího násilníka, kterého stíhali policisté v Jeseníku. Muž předtím napadl na lázeňské kolonádě dvaačtyřicetiletou ženu, které se podařilo uniknout a zalarmovat muže zákona. Devatenáctiletého...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Policie, dopravní policie, doprava, přestupky, kontrola, rychlost, Speed marathon, Olomoucký kraj, silnice, Česko, Policejní prezidium České republiky, Přerov, Olomouc, Chomoutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde může čekat kontrola? Policejní Speed Marathon pokryje i silnice Olomouckého kraje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.