Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Pro opilého motorkáře letěl k Hynčině vrtulník. Zranil i spolujezdkyni, která byla v sajdkáře

Vrtulník a sanitka zasahovaly u dopravní nehody opilého motorkáře u obce Hynčina na Šumpersku, který na motocyklu se sajdkárou dostal v zatáčce smyk. Muž spadl na silnici, stroj se spolujezdkyní pokračoval dál do pole. Vážně zraněný řidič ještě před odletem do nemocnice nadýchal 1,38 promile.

Nehoda se stala v neděli odpoledne. "Jednačtyřicetiletý muž s motocyklem Ural M63 jel ve směru od obce Maletín na Hynčinu. Po projetí zatáčkou dostal s motocyklem smyk a spadl na silnici. Motocykl s přípojným vozíkem a dvaapadesátiletou spolujezdkyní pokračoval v jízdě dál. Vyjel mimo silnici a převrátil se," popsala mluvčí policie Tereza Neubauerová.

Řidič i spolujezdkyně se zranili, ještě před tím, než byl řidič letecky transportován do nemocnice, u něj policisté provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol.

"Zkouška byla pozitivní s výsledkem 1,38 promile alkoholu. Nyní je řidič důvodně podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala mluvčí. Za to mu hrozí vězení, vysoká pokuta a zákaz řízení.

Pod nákladní avií se v Zábřehu propadl most. Vůz musel vyprostit jeřáb

Kuriózní dopravní nehodu museli řešit policisté v Zábřehu. Řidič nákladního vozu avia neodhadl v místní části Václavov nosnost mostu, který se pod autem propadl. Vůz musel vyprostit jeřáb. Škoda je kolem 100 tisíc korun, zraněn nebyl nikdo.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, motorkář, alkohol, vrtulník, zranění, sajdkára, spolujezdkyně, Hynčina, silnice, motocykl, okres Šumperk, Ural, Maletín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro opilého motorkáře letěl k Hynčině vrtulník. Zranil i spolujezdkyni, která byla v sajdkáře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.