Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Rekonstrukce na sedm měsíců omezí provoz na dálnici v Prostějově. Náklady překročí půl miliardy

Frekventovanou dálnici D46 v Prostějově po zimní přestávce čeká od začátku příštího týdne pokračování přestavby nájezdů a sjezdů mimoúrovňové křižovatky s označením Prostějov – střed. V průběhu sedmiměsíční uzavírky budou stavaři pracovat i na opravě takzvané Hanácké estakády. Ta je dlouhodobě ve špatném stavu a práce na ni měly začít už loni, došlo však k vyloučení vítěze výběrového řízení.

„Předpověď dobrého počasí a konec období zimní údržby umožňuje návrat stavební činnosti. Řidiče jedoucí přes Prostějov letos čeká dvojitá realizace spojená do jednoho dopravního opatření. Abychom snížili dopady na plynulost frekventované dopravy, provedeme dokončení stavby připojovacích a odbočovacích pruhů současně s opravou mostů dálnice D46,“ informoval Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic.

Podle Mazala bude dopravní opatření rozděleno do tří etap, v provozu bude v průběhu uzavírky jeden pruh pro každý směr. První fáze letošní oprav začne v pondělí 4. dubna. „Předpokládané splnění letošního harmonogramu plánujeme do začátku listopadu, kdy bude hotová oprava pravé poloviny estakády a po zimě se dělníci přesunou do protisměru,“ avizuje pokračování rekonstrukce dálničního mostu i v příštím roce mluvčí ŘSD Mazal.

Dopravu v centru Prostějova zkomplikuje uzavírka Wolkerovy ulice

Od půlky března bude automobilovou dopravu v centru Prostějova komplikovat oprava silnice ve Wolkerově ulici. Nejprve bude zavedena jedmnosměrná uzavírka, v létě se pak ulice uzavře úplně.

Náklady na přestavbu mimoúrovňové křižovatky dosahují takřka 200 milionů korun, dalších zhruba 350 milionů si vyžádá oprava hanácké estakády. Se zvýšenou dopravní zátěží budou muset počítat lidé také v ulicích Prostějova, kudy bude část aut projíždět. „Objízdné trasy povedou zastavěným územím Prostějova přes ulice Kralická, Dolní, Újezd, Svatoplukova, Olomoucká a Konečná,“ doplnil Miroslav Mazal s tím, že stavební práce uzavřou výjezdovou větev dálnice označenou Prostějov-centrum EXIT 23 vpravo a také výjezdové a nájezdové větve Prostějov střed – obojí EXIT 24 vpravo.

Opravu provádí ŘSD od března na dálnici D46 také o několik kilometrů blíže k Vyškovu, u obce Vranovice-Kelčice probíhá výměna mostních závěrů. Tato akce potrvá do začátku června.

Podél frekventované výpadovky v Olomouci vzniká cyklostezka. V plánu je i několik dalších

Na rozšíření sítě cyklostezek pracují stavaři i projektanti v Olomouci. Krajské město letos plánuje investice do tří nových úseků, stezka ve Chválkovicích už je ve výstavbě. Další projekty napříč regionem podpoří dotacemi i olomoucké hejtmanství.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, investice, stavba, rekonstrukce, dálnice, D46, Prostějov, uzavírky, Hanácká estakáda, Ředitelství silnic a dálnic, Olomoucký kraj, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce na sedm měsíců omezí provoz na dálnici v Prostějově. Náklady překročí půl miliardy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.