Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Další příjezdy do Šternberku pohlídají radary. Firma už začala s instalací

Již brzy se budou muset mít na pozoru řidiči, kteří si chtěli ušetřit chvilku času rychlejší jízdou na Šternbersku. Průjezd přes místní část Šternberku - Krákořice a nedaleké Lužice budou hlídat stacionární radary. Bilance překročení maximální povolené rychlosti jsou v těchto obcích nelichotivé a místní volali po vyřešení problému a zvýšení bezpečnosti.

Na trase z Uničova či Paseky do Šternberka řidiči mohou zvolit trasu přes Lužice respektive Krákořice, řada z nich tudy ale jezdí výrazně rychleji, než padesát kilometrů v hodině. „V obci Lužice byly několik dnů instalované informativní radary a z výsledků vyplynulo, že uprostřed obce překračuje okolo 70 procent řidičů rychlost tak, že jedou více než šedesát kilometrů v hodině,“ upozornil šternberský starosta Stanislav Orság (ODS). Situace v Krákořicích byla podle starosty takřka totožná. „I tam byly výsledky tristní. Místní lidé nás vyzývali, aby se tam měřila rychlost,“ podotkl Orság.

Na základě veřejnoprávní smlouvy Šternberk zajišťuje pro samostatnou obec Lužice služby Městské policie, tuto spolupráci nyní rozšíří o stálé měření rychlosti nedaleko mateřské školky.

Technici v těchto dnech na obou nových lokalitách instalují a nastavují měřící zařízení. Radary budou snímat vozidla v obou směrech. Po instalaci bude následovat zkušební období, aby se ověřilo, zda měření a související datové výstupy spolehlivě fungují. „Projekt nyní nemá žádný skluz a v květnu by již mělo měření běžet v ostrém provozu. Možná i dříve,“ informoval místostarosta Šternberku Libor Šamšula.

Hranice rozšíří počet míst, kde budou rychlost řidičů kontrolovat radary

Hranice na Přerovsku jsou dalším z měst v Olomouckém kraji, které se pokusí zkrotit neukázněné řidiče pomocí radarů na měření rychlosti. Jejich počet hodlá radnice zdvojnásobit a zvýší i počet lokalit, kde se bude měřit. Radary začaly v poslední...

Radary už zhruba sedm let měří řidiče při příjezdu do Šternberka od Opavy a od Olomouce, příspěvek do městské kasy se pohybuje okolo 15 milionů ročně. Zaměstnanci Městského úřadu nově budou vyřizovat i pokuty ze dvou dalších lokalit. „Systém už máme, dochází jen k rozšíření o dva kamerové body,“ potvrzuje starosta Orság.

Význam těchto opatření je ale podle zástupců města především ve zvýšení bezpečnosti a zklidnění dopravy. „I statistikami od policie máme potvrzené, že ubylo dopravních nehod včetně těch smrtelných,“ dodává Stanislav Orság.

Československé letce v Holandsku připomíná pomník. Zahynul tam i rodák z Konice Karel Rychnovský

Památník v severním Nizozemí připomíná smrt šesti československých pilotů 311. bombardovací perutě RAF. Zahynuli při útoku stíhaček Luftwaffe 11. dubna 1942. Byl postaven díky finanční sbírce místních zemědělců a odhalen v říjnu letošního roku....

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Šternberk

Štítky Doprava, měření rychlosti, radar, auta, městská policie, Šternberk, Lužice, Krákořice, Stanislav Orság, ODS, Uničov, Paseka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Polívka

Hlavně je potřeba zase potáhnout obyčejný lidi za překročení rychlosti o 5 km/hod, třeba o 2.000 Kč, aby bylo co dát do rozkradené státní kasy a těm, kterým tu poskytujeme vše zadarmo ... Protože na vlastní lid je třeba bič!

Pátek, 15. dubna 2022, 16:30Odpovědět

Další příjezdy do Šternberku pohlídají radary. Firma už začala s instalací  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.