Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Přerov rozběhl výstavbu dalšího kruhového objezdu. Řidiče čekají objížďky

Po opravě poškozeného povrchu vznikne během několika dnů provizorní kruhový objezd na okraji Přerova. Na frekventované křižovatce ve směru na Horní Moštěnici a Zlín nechává město vybudovat nové řešení, které umožní bezpečnější průjezd z vedlejších ulic. Hotovo má být během několika dnů, řidiči mezitím musejí počítat se zdržením a objížďkami.

Nové dopravní řešení křížení ulic Tovární, Durychova a Generála Štefánika plánoval Přerov už na minulý rok, nakonec se však čekalo na odfrézování a položení nového krytu vozovky, které mělo v režii Ředitelství silnic a dálnic. Tento krok proběhl v uplynulých dnech a na křižovatce nyní může vzniknout rondel s využitím betonových bloků, vodorovného a svislého dopravního značení.

Provizorní úprava předchází komplexní změně dopravy v oblasti, která je v plánu za několik let. Aktuální vybudování okružní křižovatky má být hotové do konce dubna a vyjde na zhruba milion korun.

Objízdné trasy pro auta ve směru ze Zlína na Olomouc povedou po ulici 9. května, pro vozidla jedoucí v opačném směru zůstávají průjezdné ulice Tovární, Denisova, Gen. Štefánika. "Uzavřena bude ulice Tovární od křižovatky Gen. Štefánika - Durychova. Uzavřena bude i Durychova ulice, a to zhruba sto metrů před křižovatkou Tovární - Gen. Štefánika. Ve Ztracené ulici bude kvůli průjezdu autobusů zákaz zastavení," informoval přerovský radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

V Přerově se rozběhla stavba rondelu na příjezdu z Dluhonic. Hotovo má být v říjnu

Příjezd do Přerova z Dluhonic a další úsek průtahu městem prochází proměnou. V pondělí začala úvodní dvouměsíční etapa výstavby rondelu, který přinese bezpečnější průjezd frekventovaným a problematickým místem. Investorem akce je Ředitelství...

Za poslední týden se jedná o zahájení stavby druhého kruhového objezdu ve městě. První se staví v ulicích Dluhonská, Polní a Tržní. Její stavba vyjde na téměř 30 milionů korun a hotová bude do letošního října. Stavba dopravu na jednom z nejvytíženějších tahů ve městě nezastaví, bude však omezena. „Ve směru na Dluhonské mosty je třeba využít objížďku,“ řekla mluvčí radnice Lenka Chalupová.

V Přerově nejde o jediné dopravní stavby. Letos má být dokončena také stavba takzvaného průpichu, který bude součástí vnitřního průtahu městem. První etapa se soustředila na oblast kolem Tovární ulice, druhá etapa se nyní přesouvá zejména do oblasti křižovatky ulic Velké Novosady, Komenského a Kojetínská, kam se napojí více než 800 metrů nové čtyřproudé silnice, která povede přes průmyslový areál. Dopravní stavba má bez započtení DPH stát 189 milionů korun.

Cizince v Přerově zastavili s jedním a půl promile. Za dvě hodiny řídil znova a nadýchal ještě víc

Motoristé ani cyklisté se během velikonočních svátků neobešli bez spojení alkoholu s jízdou. Policisté v Olomouckém kraji řešili v každém z okresů několik přečinů. Hned ve třech případech odhalili řidiče, kteří usedli za volant s více než dvěma...

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Tomáš Navrátil

Štítky Stavba, rekonstrukce, doprava, Přerov, rondel, kruhový objezd, Tovární, Dluhonice, investice, Ředitelství silnic a dálnic, Olomoucký kraj, Zlín, Horní Moštěnice, Lenka Chalupová, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov rozběhl výstavbu dalšího kruhového objezdu. Řidiče čekají objížďky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.