Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Cizince v Přerově zastavili s jedním a půl promile. Za dvě hodiny řídil znova a nadýchal ještě víc

Motoristé ani cyklisté se během velikonočních svátků neobešli bez spojení alkoholu s jízdou. Policisté v Olomouckém kraji řešili v každém z okresů několik přečinů. Hned ve třech případech odhalili řidiče, kteří usedli za volant s více než dvěma promile alkoholu v dechu. Někteří k tomu přidali i zákaz řízení či chybějící technickou kontrolu vozidla.

O jednu z kuriozních policejních kontrol se postaral na Velikonoční pondělí padesátiletý cizinec v Přerově. Toho zastavila hlídka o půl deváté večer na ulici Lipnická. Při dechové zkoušce ukázal přístroj hodnoty 1,66 a 1,72 promile alkoholu. Řidič souhlasil i s kontrolním odběrem krve v přerovské nemocnici.

Policisté muži zakázali další jízdu a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Neuběhly ani dvě hodiny od jeho zastavení a hlídka měla tu čest řidiče zastavit v obci Lýsky opět při řízení stejného vozidla. Po provedení dechové zkoušky bylo jasné, že se řidič posilnil dalším alkoholem,“ popsala překvapení policistů mluvčí Miluše Zajícová. Muž totiž napodruhé nadýchal 2,23 a 2,11 promile. „S hodnotami souhlasil, ale odmítl se podrobit opakovanému odběru krve v přerovské nemocnici. Za uvedené jednání mu hrozí až jednoletý trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo peněžitý trest,“ podotkla Zajícová.

S příchodem jara se policisté zaměřili na kontrolu koloběžek. Na chodník nesmí, varují

S příchodem jara začali policisté v Olomouckém kraji kontrolovat koloběžky. Majitelé musí dodržovat podobné předpisy jako například cyklisté, koloběžku nesmí řídit opilí. Stroj musí mít určité parametry, musí mít povinnou výbavu a lidé s...

I o den dříve policisté narazili na řidiče, jehož test na alkohol ukázal hodnotu okolo 2,5 promile. Šestačtyřicetiletého muže kontrolovala hlídka v centru Olomouce. Muž  řídil vůz Opel, který již druhým rokem neměl platnou technickou kontrolu. „Provedenou kontrolou policisté zjistili, že řidiči v říjnu minulého roku uložil Magistrát města Olomouce zákaz řízení všech motorových vozidel až do dubna 2023,“ doplnila za Policii ČR Petra Vaňharová. Nepoučitelnému šoférovi tak nyní hrozí za maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky až dvouletý pobyt za mřížemi.

Zákaz řízení pod vlivem alkoholu nerespektoval ani šestapadesátiletý cizinec v obci Svinov na Šumpersku. U něj policisté zjistili 2,56 a 2,36 promile alkoholu v dechu.

Hlídky policistů se během velikonočního víkendu zaměřily na kontroly řidičů a cyklistů také na Prostějovsku. „Policisté od pátku do pondělního večera odhalili celkem šest řidičů, kteří řídili osobní motorová vozidla pod vlivem alkoholu. Kontrolovali i cyklisty a odhalili stejný počet hříšníků jako řidičů aut, kdy nejvyšší naměřená hodnota u jednoho z nich byla téměř tři promile. A do třetice policisté odhalili i stejný počet řidičů vozidel, kteří měli pozitivní orientační testy na návykové látky,“ uzavřela mluvčí Miluše Zajícová.

Další příjezdy do Šternberku pohlídají radary. Firma už začala s instalací

Již brzy se budou muset mít na pozoru řidiči, kteří si chtěli ušetřit chvilku času rychlejší jízdou na Šternbersku. Průjezd přes místní část Šternberku - Krákořice a nedaleké Lužice budou hlídat stacionární radary. Bilance překročení maximální...

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, alkohol, doprava, řidič, kontrola, Přerov, Prostějov, Šumperk, Olomouc, Policie ČR, Olomoucký kraj, cyklista, drogy, Velikonoční pondělí, Opel, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizince v Přerově zastavili s jedním a půl promile. Za dvě hodiny řídil znova a nadýchal ještě víc  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.