Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Vyšetřování tragické nehody u Olomouce, která si vzala tři životy, skončilo. Dvacetiletý viník zemřel

Policie uzavřela případ tragické nehody u obchvatu Olomouce poblíž Kožušan, při které loni v listopadu zemřeli tři lidé. Vyšetřování ukázalo, že viníkem je dvacetiletý řidič jednoho z aut, které jelo příliš rychle. Mladík na místě zemřel. Na křižovatce tehdy havarovala čtyři auta, šlo o nejtragičtější loňskou nehodu.

Tragédie se stala v neděli 14. listopadu loňského roku po páté hodině odpoledne na tříramenné křižovatce u obchvatu Olomouce poblíž Kožušan.

"Z vyšetřování vyplynulo, že řidič vozidla Škoda Octavia jedoucí od Kožušan na Olomouc měl výrazně překročit nejvyšší povolenou rychlost mimo obec. V důsledku toho mělo dojít ke střetu s automobilem Ford Galaxy, za jehož volantem seděla jednatřicetiletá žena. Ta se svým vozidlem v dané křižovatce odbočovala po předchozím sjezdu z dálnice od Ostravy," popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Po srážce Ford vyjel mimo vozovku a škodovka pokračovala v jízdě. "Dostala se do protisměru, kde se měla čelně střetnout s osobním vozidlem Škoda Fabia a dále i s automobilem BMW. Obě tato vozidla jela ve směru od Olomouce na Kožušany," uvedla mluvčí.

Nejhorší je, když o život přijdou i nevinní lidé, říká k tragickým nehodám expert BESIPu Charouz

Pět životů vyhaslo od konce října při nehodách na silnicích Olomouckého kraje. Nejtragičtější následky měla nedělní havárie u Olomouce – Nemilan, kvůli které zemřeli tři lidé. Krajský koordinátor BESIPu varuje před riskantním předjížděním a...

Při nehodě zemřeli celkem tři lidé a zranil se řidič fabie. O život přišel dvacetiletý řidič octavie a jeho o dva roky starší spolujezdec a pětapadesátiletá spolujezdkyně ve fabii. Kriminalisté případ vyšetřovali pro podezření z usmrcení z nedbalosti.

"Začátkem dubna byl případ ještě před zahájením trestního stíhání odložen, a to z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání. Z výsledků prověřování vyplynulo, že viníkem dopravní nehody měl být dvacetiletý řidič vozidla octavia, který při dopravní nehodě zemřel. Trestní stíhání nemá být proti komu vedeno," vysvětlila mluvčí policie.

Tři lidské životy má na svědomí tragická nehoda čtyř osobních vozidel, která se v neděli v podvečer stala u obchvatu Olomouce. Jeden člověk zemřel na místě, v nemocnici zraněním podlehly další dvě osoby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Policie ČR

Štítky nehoda, úmrtí, Kožušany, obchvat, vyšetřování, policie, Olomouc, Škoda Octavia, trestní stíhání, Ford Motor Company, BMW, Ford Galaxy, Ostrava, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyšetřování tragické nehody u Olomouce, která si vzala tři životy, skončilo. Dvacetiletý viník zemřel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.