Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

V Přerově otevřeli nový rondel. Ještě ten den betonové bloky zboural polský kamion

, aktualizováno 29. dubna 2022, 9:37

Jen několik hodin byla bez problémů v provozu nová okružní křižovatka na okraji Přerova ve směru na Zlín. Město ji nechalo na frekventovaném místě nedaleko autobusového nádraží vybudovat z betonových bloků a dopravního značení, večer však průjezd rondelem nezvládl jeden ze zahraničních kamionů a zadní částí návěsu část svodidel pobořil.

Během jednoho týdne vznikl na problematickém křížení přerovských ulic Tovární, Gen. Štefánika a Durychova kruhový objezd, který měl přinést bezpečnější průjezd zejména z vedlejších ulic v oblasti hlavní komunikace ve směru na Horní Moštěnici a Zlín. Tuto variantu nechalo město vytvořit před uskutečněním rozsáhlé komplexní přestavby místa, jež má přijít na řadu v horizontu několika let.

Podle přerovského radního pro dopravu Tomáše Navrátila (ANO), fungoval kruhový objezd po jeho spuštění skvěle. Záhy však došlo k problému. Okolo 21. hodiny naboural do betonových bloků uprostřed křižovatky kamion s polskou SPZ.

„Řidič se pravděpodobně nedostatečně věnoval řízení a málo si nadjel. Je zrušena zhruba čtvrtina vnitřního prstence. Moc mne to mrzí,“ konstatoval přerovský radní Navrátil s tím, že kruhový objezd byl během řešení nehody s opatrností průjezdný a havárií se na místě zabývali také policisté. V pátek dopoledne už betonová svodila vraceli do původní pozice pracovníci přerovských technických služeb.

Škoda na vozidle a dopravním značení je podle předběžných odhadů okolo čtvrt milionu korun. „Řidič cizí státní příslušnosti jel s kamionem po ulici Tovární a při jízdě shrnul betonové zábrany kruhového objezdu. Havárie se obešla bez zranění. Nezjistilo se, že by řidič byl pod vlivem alkoholu," informovala policejní mluvčí MIluše Zajícová.

Přerov plánuje obnovu nevzhledné budovy, část ale patří státu. Je tam riziko vysoké pokuty, varuje opoziční zastupitel

Do další fáze postoupil plán na rekonstrukci nevzhledné budovy na adrese náměstí T. G. Masaryka 16 v samotném centru Přerova. Město podle architektonického návrhu kyperské společnosti Anagram&Gruppa vyhlásí zakázku a soutěž na zhotovitele...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Tomáš Navrátil

Štítky Doprava, nehoda, kamion, kruhový objezd, Přerov, Zlín, Horní Moštěnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Pro Eva Cze. Ten obchvat už možná mohl být hotový, kdyby stavbu neblokovali pseudoochránci přírody - Děti země a jim podobní. Je to jako v povídce Š+G - nechci slevu zadarmo. Tihle se rozhodli bránit přírodu i za cenu jejího zničení.

Sobota, 30. dubna 2022, 12:43Odpovědět

Roman Janíček

Plně souhlasím s BĚLOVOUSEM - lépe bych to nevystihl ani já

Pátek, 29. dubna 2022, 18:29Odpovědět

Eva Cze

Tuhle křižovatku projet v jiném směru než po hlavní silnici bylo o nervy. Už aby byl obchvat Přerova hotový.

Pátek, 29. dubna 2022, 10:43Odpovědět

Bělovous Zrzunda

A co jste jako čekali, dopravní "experti" ? Uděláte-li rondel za každou cenu (z betonových bloků), tam kde rondel nic neřeší, pak se nedivte, když vám ho někdo projede rovně. A pustit středem města celou dopravu z dálničního přiváděče, to byl taky nápad za všechny peníze. Vašemu městu se vyhnu, kdykoli je to jen možné. (Bohužel, před pár dny jsem přes Přerov musel, a vidím,že je to čím dál větší hrůza. K dokonalému řešení už vám chybí jenom jámy na mamuta uprostřed vozovky.)

Pátek, 29. dubna 2022, 09:45Odpovědět

V Přerově otevřeli nový rondel. Ještě ten den betonové bloky zboural polský kamion  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.