Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Rušnou křižovatku v Přerově na tři měsíce omezí stavba průpichu. Ovlivní i provoz autobusů

Zcela nová čtyřproudová silnice postupně vzniká v bývalém průmyslovém areálu Juta v Přerově. Více než osm set metrů dlouhý úsek čeká v následujících měsících dokončení a napojení na frekventovanou křižovatku. Řidiči tak budou muset počítat s omezením v dopravě, práce na další etapě se rozběhnou již na přelomu dubna a května.

Stavba takzvaného průpichu, který má umožnit plynulejší průjezd Přerovem, probíhá v režii Ředitelství silnic a dálnic od roku 2020. Letos je v plánu dokončení úseku. „Po dokončení bude sloužit jako hlavní sběrná komunikace města, která odlehčí dopravě – zejména té tranzitní – do doby výstavby posledního úseku dálnice D1, který tvoří také obchvat Přerova,“ konstatoval přerovský radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO). 

Práce se soustředily také na zkapacitnění ulice Tovární sousedící s přerovským autobusovým nádražím. Právě na ni se napojí jeden z konců nové čtyřproudé silnice.

„Od soboty 30. dubna předpokládáme zprovoznění komunikace vedoucí kolem hypermarketu Albert v Tovární ulici, řidiči už nebudou nuceni využívat vyznačenou objízdnou trasu a projedou standardním způsobem,“ uvedl mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Zatímco na jednom konci průpichu bude jízda pohodlnější, na tom druhém se situace na tři měsíce do určité míry zkomplikuje. Křižovatku ulic Kojetínská – Komenského a Velké Novosady nedaleko obchodního domu Tesco čeká částečná uzavírka. „Omezení potrvá zhruba do konce července letošního roku, celou dobu bude zajištěn průjezd užšími pruhy v obou směrech ulicemi Kojetínská a Velké Novosady. Do ulice Komenského bude z jedné strany vjezd zakázán, přičemž objížďka pro automobily do 12 tun povede městem,“ informoval mluvčí Mazal s tím, že nákladní automobily budou na této trase případně využívat ulice Husova, Tovární, Durychova, 9. května a tř. 17. listopadu. „Primárně by ale měla být směřována mimo Přerov, značená objízdná trasa povede po dálnicích D46 a D1 přes Prostějov a Vyškov,“ podotkl Mazal.

Podle ŘSD se při budování průtahu Přerovem v ceně okolo 200 milionů korun daří dodržet plánovaný harmonogram stavby. Aktuální uzavírka se dotkne také autobusové dopravy v Přerově. „Spoje linek 101, 102, 106, 111 a 112 budou z ulice Kojetínské vedeny vlevo na ulici Velké Novosady a následně vpravo na Nábřeží PFB.  Kvůli těmto opatřením budou zastávky u Pivovaru a v Palackého ulici pro tyto linky dočasně zrušeny,“ přiblížila Margita Považanová z přerovského magistrátu. Upřesnila i to, že spoje linky 111 se po obsloužení náhradní zastávky na nábř. PFB otočí na kruhovém objezdu a bez obsluhy zastávky v opačném směru budou pokračovat po své trase. „Linky 101, 102, 106, 107, 111 a 112 budou z ulice Velká Dlážka vedeny vpravo na Nábřeží Dr. E. Beneše na náhradní zastávku na mostě Míru, dále přes most Legií na ulici Velké Novosady a vpravo na ulici Kojetínskou,“ vysvětlila Považanová.

Jen několik hodin byla bez problémů v provozu nová okružní křižovatka na okraji Přerova ve směru na Zlín. Město ji nechalo na frekventovaném místě nedaleko autobusového nádraží vybudovat z betonových bloků a dopravního značení, večer však průjezd...

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Město Přerov

Štítky doprava, silnice, průtah, průpich, stavba, uzavírka, Přerov, Ředitelství silnic a dálnic, Albert Česká republika, Dálnice D1, Tesco, Juta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rušnou křižovatku v Přerově na tři měsíce omezí stavba průpichu. Ovlivní i provoz autobusů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.