Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Plast nebo polstrování? Olomoucký dopravní podnik zkouší novou variantu sedaček

Okolo sedmi tisíc sedaček v autobusech a tramvajích olomoucké městské hromadné dopravy prošlo důkladným čištěním. Dopravní podnik testuje v jedné z tramvají i nový typ sedadel, které mají místo látkového polstrování sedáky i opěradlo pokryté plastem.

Plastové sedačky sice nabízejí nižší míru komfortu, jsou však snadno omyvatelné. „Ke změně došlo i na základě častých podnětů ze strany cestujících na znečištění látkových potahů. Zatím jsou plastové sedačky zkušebně v jedné tramvaji, pokud se osvědčí je v plánu jejich postupná instalace i do dalších vozů,“ informovala mluvčí Dopravního podniku města Olomouce (DPMO) Anna Sýkorová.

Zatím se cestující s plastovými sedačkami mohou setkat ve voze číslo 252, který nejčastěji obsluhuje linku X4 nebo linku 1.

Jaký typ sedadel v MHD upřednostňujete?

Celkem hlasovalo86 čtenářů

Pokud se testovaná varianta osvědčí, dojde postupně k instalaci plastových sedaček i do dalších vozů. „K obměně by v tom případě došlo postupně buď s nákupem nových vozů, pří větších opravách nebo v případě pravidelné výměny sedaček na základě stáří či opotřebení,“ doplnil dopravně - provozní náměstek DPMO Pavel Zatloukal s tím, že významným faktorem pro testování jiného druhu sedaček jsou i náklady na údržbu látkových potahů, u plastových sedátek se předpokládá v této oblasti finanční úspora.

Dopravní podnik v uplynulých měsících nechal vyčistit sedačky ve všech tramvajích i autobusech. „V některých případech ale na potazích i přes důkladné vyčištění zůstávají skvrny, které jsou poté předmětem stížností cestujících. Proto jsme hledali i jiné možnosti, jak situaci dlouhodobě řešit,“ vysvětlil předseda představenstva DPMO Jaroslav Michalík.

Cestující v olomoucké MHD stále více kupují jízdenky přes aplikaci. Papírové jsou na ústupu

Od prosince 2020 nabízí olomoucký dopravní podnik možnost nákupu jízdenky přes speciální mobilní aplikaci. Za tu dobu si cestující koupili již téměř 290 tisíc jízdních dokladů. Tuto možnost aktivně využívá přes dvacet tisíc lidí, což způsobuje...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Dopravní podnik města Olomouce

Štítky Doprava, tramvaj, Dopravní podnik města Olomouce, nové sedačky, Olomouc, dopravní společnost, Pavel Zatloukal, polstrování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plast nebo polstrování? Olomoucký dopravní podnik zkouší novou variantu sedaček  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.