Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na rozhraní městských částí Povel a Slavonín je nový přechod pro chodce. Přišel na 650 tisíc korun

Obyvatelé jižní části Olomouce na rozhraní městských částí Povel a Slavonín se dočkali nového přechodu pro chodce, po kterém dlouho volali. Přechod poblíž křižovatky ulic Schweitzerova a Jižní bude mít dělící ostrůvek a bude plně osvětlený. Město za něj zaplatilo 650 tisíc korun.

"Smyslem celé investice bylo zajistit větší bezpečnost chodcům a zpřehlednit dopravní situaci v této lokalitě. Nový přechod nahradil původní místo pro přecházení, které bylo před křižovatkou ulic Schweitzerovy a Jižní. Maximální bezpečnost zajišťuje chodcům dělící ostrůvek," popsal v tiskové zprávě náměstek primátora Olomouce pro dopravu Martin Major (ODS).

Přechod má ochranný ostrůvek o délce 10 metrů a šířce 2,5 metru a je osvětlený. Město využilo doby, kdy je v ulici Schweitzerova méně aut kvůli výstavbě tramvajové trati na Nové Sady. 

Olomouc v posledních letech modernizuje každým rokem několik přechodů. V současné době město staví například nový přechod v Nedvězí, který by měl být hotový v červenci. Investice je 2,5 milionu korun.

Obyvatelé Nových Sadů si trochu oddechnou. Na stavbě tramvajové trati se otevře frekventovaná křižovatka

Koncem května si obyvatelé Nových Sadů v Olomouci, kterým komplikuje život stavba nové tramvajové trati, alespoň částečně oddechnou. Frekventovaná křižovatka ulic Schweitzerova, Zikova a Jeremiášova začne včetně chodníků opět fungovat. Nová trať...

U stavby tramvajové trati jde pode představitelů radnice vše podle plánu. Koncem května se otevře frekventovaná křižovatka ulic Schweitzerova, Zikova a Jeremiášova, kde nyní stavbaři dokončují pokládku asfaltu, kolejí a montáže stožárů světelné signalizace a veřejného osvětlení. Ve finále jsou také práce na dokončení chodníků a cyklostezek, které vedou kolem křižovatky.

Stavba tramvajové trati na Nové Sady vyjde na půl miliardy korun, rozsáhlá akce zahrnuje položení 1200 metrů kolejí a úpravu přilehlých komunikací a chodníků. Termín dokončení je letos v říjnu.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc/Blanka Martinovská

Štítky přechod, Povel, Slavonín, stavba, bezpečnost, Schweitzerova, Olomouc, ostrůvek, tramvajová dráha, Martin Major, ODS, přechod pro chodce, Nedvězí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na rozhraní městských částí Povel a Slavonín je nový přechod pro chodce. Přišel na 650 tisíc korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.