Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Klíčový tah Přerovem zašpuntuje kyvadlový provoz. Provizorní pruh pak vznikne místo chodníku

Průjezd Přerovem na čtyři dny zkomplikuje kyvadlový provoz na frekventovaných ulicích Polní a Tržní. V lokalitě vzniká nový kruhový objezd, který má usnadnit příjezd od Dluhonic. Stavaři od soboty potřebují zasáhnout do dalších jízdních pruhů a místo tak čeká změna dopravního režimu. Částečné omezení současně dopadá také na nedalekou vytíženou křižovatku u pivovaru.

Od soboty 4. června se na čtyři dny zúží průjezd ulicí Polní a Tržní v Přerově pouze na jeden pruh. Semafory a pracovníci stavby budou řidiče pouštět ve střídavém režimu. Při stavbě rondelu za 30 milionů korun je nyní nutné rozšířit pracovní prostor. Silnice představuje jeden z hlavních průtahů městem na trase Olomouc – Zlín.

Přerovu chybí zubaři. Město chce nového stomatologa přilákat dotací

Problém s nedostatkem zubařů začínají intenzivněji řešit také v Přerově. Město připravuje dotační program pro nového stomatologa. Podpora se má pohybovat okolo částky 200 tisíc korun. Podle zástupců města situaci zdramatizovalo i oznámení, že...

Se zdržením mohou řidiči počítat už v průběhu víkendu, nejkritičtější bude zřejmě situace během dopravní špičky pracovních dnů. „Řidiče žádám o trpělivost hlavně během pondělí a úterý, kdy očekáváme opravdu zásadnější komplikace,“ avizuje přerovský radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO) a dodává: „Podle mě je tato varianta krátkodobého omezení lepší než přivést dopravu do centra města. Objízdná trasa v této oblasti by znamenala totální kolaps,“ míní Navrátil.

„Přes víkend doprava oslabuje, proto budou na tomto místě použité semafory. Během pondělí a úterý nastoupí školení regulovčíci s vysílačkami, kteří jsou zárukou plynulejšího kyvadlového průjezdu," přiblížil mluvčí Miroslav Mazal z Ředitelství silnic a dálnic, které je investorem stavby.

Během následujících dnů se jeden z chodníků sousedících se stavbou kruhového objezdu změní v provizorní cestu. Po skončení čtyřdenního kyvadlového provozu tak bude pro každý směr znovu k dispozici jeden jízdní pruh. V závěru výstavby pak dělníci vybudují chodník znovu. „Chodci, kteří se potřebují dostat přes Dluhonské mosty, musí přejít přes přechod na mostu Legií a dále pokračovat po levé straně ulicí Tržní provizorně zřízenou obchozí trasou,“ specifikoval omezení pro pěší radní Navrátil. Stavba kruhového objezdu má být hotová letos v říjnu.

Mladík na kole zranil kluka v přerovské rokli. Policii by pomohla svědectví nebo záběry z mobilu

Sobotní nehodu z přerovské rokle nadále prošetřují policisté, kteří při objasnění situace žádají o pomoc i případné svědky. Devatenáctiletý mladík pod vlivem alkoholu sjížděl z kopce a vjel do skupinky dětí. Jeden z nezletilých hochů skončil se...

Zhruba o osm set metrů dál na silnici I/55 probíhá další částečná uzavírka při výstavbě takzvaného průpichu. Také toto vylepšení dopravy v Přerově počítá s dokončením v závěru letošního roku. Rameno křižovatky do ulice Komenského je uzavřené, auta projíždějí v režimu 1+1 ulicemi Novosady a Kojetínská. „Kromě nejvytíženějších časů funguje doprava i přes velké množství staveb celkem dobře. Během dne je průjezd v pohodě, ve špičce pak stejně jako v jiných městech vznikají nárazově kolony,“ hodnotí aktuální situaci Navrátil.

Jedním z opatření, které mohou pomoci problémové dny v Přerově překlenout, bude důslednější dohled městské a státní policie na dodržování zákazu vjezdu nákladních aut do přetížené lokality. „Máme domluvu s republikovou i městskou policií. Budou se snažit kamiony už na výjezdu z dálnice vůbec do města nepouštět,“ podotkl přerovský radní.  

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Tomáš Navrátil

Štítky doprava, investice, silnice, stavba, kruhový objezd, rondel, uzavírka, křižovatka, Dluhonice, Polní, Přerov, průpich, chodník, Olomouc, Zlín, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klíčový tah Přerovem zašpuntuje kyvadlový provoz. Provizorní pruh pak vznikne místo chodníku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.