Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Silnice u olomouckého vodojemu se zavře i pro autobusy. Rekonstrukce je před dokončením

Po dvou měsících míří do závěrečné fáze oprava vozovky v olomoucké Okružní ulici. Část frekventované spojnice městských částí Nová ulice, Tabulový vrch a Neředín dostane nový povrch, v následujících dnech neprojedou přes stavbu ani autobusy městské hromadné dopravy.

Od závěru dubna se rozběhla oprava části ulice Okružní od nové rondelu u Kauflandu po křižovatku u vodojemu. „V rámci rekonstrukce ulice bude obnoven asfaltový kryt vozovky v délce přibližně 625 metrů. Součástí opravy bude také výměna betonových obrub, doplnění dvojřádku žulových kostek a výměna uličních vpustí,“ uvedl před časem k rekonstrukci investiční náměstek primátora Martin Major (ODS).

Nehoda u olomouckého vodojemu má tragické následky. Seniorka v nemocnici zemřela

Při dopravní nehodě na Okružní ulici v Olomouci se v minulém týdnu vážně poranila devětasedmdesátiletá cestující v autobuse městské hromadné dopravy. Po havárii odvezla ženu sanitka do nemocnice, zraněním však po několika dnech podlehla....

V průběhu opravy mohly úsekem projíždět na výjimku také autobusy MHD, od soboty 11. do úterý 14. června ale bude silnice uzavřena pro veškerý provoz. „Z důvodu této uzavírky dojde k úpravám tras u autobusových linek 10, 16, 21, 50 a 52,“ informovala mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Autobusy číslo 10, 50 a 52 budou provozovány dle výlukových jízdních řádů a nebudou zajíždět na zastávky Okružní a Profesora Fuky.

Podle výlukového jízdního řádu bude jezdit i šestnáctka, všechny spoje budou ukončeny na zastávce Tabulový vrch. „Zastávky Okružní, Nová Ulice a Centrum Haná nebudou linkou číslo 16 obsluhovány,“ podotkla Anna Sýkorová.

Olomouc analyzuje noční parkování dodávek. Zjišťuje i lokality pro možné rozšíření zákazu

S odstupem několika měsíců vyhodnocuje olomoucký magistrát pilotní projekt nočního zákazu parkování dodávek v rozlehlé zóně olomouckého sídliště Tabulový Vrch a Neředín. Podobné opatření by se mohlo rozšířit i do dalších oblastí ve městě, radnice...

Do dvou tras se rozdělí jízdní režim autobusů s číslem 21. „V úseku mezi zastávkami Hlavní nádraží – Profesora Fuky a zpět pojedou v nezměněných časových polohách dle platných jízdních řádů. Všechny spoje budou ukončeny na zastávce Tabulový vrch,“ přiblížila mluvčí Sýkorová v tiskové zprávě s tím, že do linky č. 21 budou vloženy spoje druhé trasy, které budou jezdit pouze na zastávky Nová Ulice ve směru k zastávce Pionýrská, a dále na zastávky Centrum Haná, Horní Lán, Aquapark a Nová Ulice opět ve stejném směru.

Vozy městské hromadné dopravy se na Okružní ulici vrátí příští středu, na začátku dalšího týdne by se ulice měla znovu kompletně otevřít dalším účastníkům provozu. V této oblasti se ale nejedná o poslední stavební úpravy, na aktuální rekonstrukci by měla navázat přestavba křižovatky u vodojemu. Magistrát v této lokalitě plánuje zvýšit bezpečnost dopravy s využitím semaforů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, uzavírka, DPMO, Dopravní podnik města Olomouce, autobusy, investice, oprava, rekonstrukce, Okružní, Olomouc, městská hromadná doprava, Tabulový vrch a.s., Neředín, Kaufland, Martin Major, Nová Ulice, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice u olomouckého vodojemu se zavře i pro autobusy. Rekonstrukce je před dokončením  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.