Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Řidiči, kteří v Přerově nezaplatí za překročení rychlosti, mohou při kontrole dostat botičku

Řidiči, kteří v Přerově opakovaně překračují rychlost, již tak lehce neuniknou pokutě. Celníci a policisté mohou nyní při kontrole vyžadovat doklad o zaplacení pokuty, a autu když tak odebrat registrační značky nebo dát botičku. Radnice navíc připravuje předpis, který umožní předat pokuty zejména u cizinců k vymáhání celnímu úřadu.

Nový předpis radnice připravuje proto, že někteří řidiči z ciziny dostávají pokuty opakovaně. "Jedná se hlavně o pokuty, mnohdy opakované, zejména za nepřiměřenou rychlost naměřenou zahraničním řidičům statickým radarem. Vymahatelnost je velmi obtížná, předáním celní správě by se situace mohla rapidně zlepšit," doufá náměstkyně primátora Přerova Hana Mazochová (ANO), která má na starosti finance.

Řidiči pozor. Olomoucká radnice koupí strážníkům ruční radar na měření rychlosti

Na řidiče, kteří překračují rychlost, si hodlá došlápnout olomoucká radnice. Městské policii koupí ruční radar, díky kterému strážníci budou moci v různých částech města monitorovat dodržování povolené rychlosti. Na překračování maximální...

Celníci a policisté mají navíc nové oprávnění vyžadovat při kontrole vozidla zaplacení neuhrazené pokuty. "Pokud bude podroben kontrole řidič na území České republiky, který má vůči přerovskému magistrátu z dřívějška dluh za dopravní přestupek, mohou policisté či celníci na místě provést kontrolu jeho uhrazení. Pokud na místě nezaplatí, mohou mu zadržet registrační značky nebo dát botičku," popsala náměstkyně Mazochová.

Do května bylo v Přerově 1687 těchto případů s pokutami v celkové výši 3,3 milionu korun. "Pokud se podaří pokutu vymoci, bude ze třiceti procent příjmem státního rozpočtu, sedmdesát procent částky skončí v rozpočtu města," upřesnila v tiskové zprávě vedoucí odboru ekonomiky Eva Řezáčová.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky rychlost, pokuty, zaplacení, botička, vymáhání, celníci, policisté, Přerov, Hana Mazochová, ANO 2011, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči, kteří v Přerově nezaplatí za překročení rychlosti, mohou při kontrole dostat botičku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.