Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

U Skrbeně roste moderní odpočívadlo. Bude mít sprchy a stání pro karavany. Na dálnici platí snížená rychlost

Na sníženou rychlost si nyní musí dát pozor řidiči na dálnici D35 u Skrbeně na Olomoucku. Stavbaři zde ve směru z Mohelnice na Olomouc modernizují odpočívadlo, které dostane moderní zázemím včetně toalet, sprch a prodejních automatů. Stavba za 45,5 milionu korun bude hotová do konce letošního roku.

Odpočívadlo budou moci využívat nejen kamiony s autobusy, ale také osobní auta nebo karavany. Odstavná plocha na dálnici D35 u Skrbeně vznikla spolu s dálnicí v osmdesátých letech a byla jednou z posledních svého druhu na české dálniční síti. Nyní dostane vlastní zázemí, delší připojovací pruhy a bude mít i větší kapacitu.

"Novinkou bude takzvaná korporátní toaleta, tedy multifunkční objekt včetně sprch a prodejních automatů. První je v provozu na české dálniční síti na dálnici D1, ale pro české řidiče je stále toto řešení známé spíše ze zahraničí," sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Jan Rýdl.

Lidé se bouří proti velkokapacitnímu odpočívadlu na D35 u Moravičan

Proti plánu silničářů postavit na dálnici do Mohelnice u Moravičan obří odpočívadlo se zvedla vlna nevole. Úřady nyní zkoumají, jaký by mělo vybudování velkokapacitního parkoviště dopad na životní prostředí, lidé z Moravičan, Loštic nebo...

Odpočívadlo bude mít dvacet parkovacích stání pro nákladní automobily, čtyři pro autobusy, 29 pro osobní auta a čtyři pro karavany. "Momentálně probíhají zemní práce, na místě recyklujeme a znovu využijeme maximum zde vytěženého materiálu, vybudujeme i dva metry vysoký a 170 metrů dlouhý gabionový plot, který odpočívku oddělí od dálnice," popsal v tiskové zprávě projektový manažer Skanska Jiří Kučera.

Součástí projektu jsou informační systém pro řidiče, který je upozorní na počet volných parkovacích míst, přípojka nízkého napětí, veřejné osvětlení, zeleň a oplocení. Omezení rychlosti kvůli stavbě připojovacích pruhů a svedení dopravy do dvou zúžených jízdních pruhů skončí 20. srpna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skanska

Štítky odpočívadlo, D35, stavba, modernizace, doprava, komplikace, ŘSD, Skrbeň, Olomouc, sprcha, dálnice, Dálnice D35, Olomoucký kraj, Mohelnice, Ředitelství silnic a dálnic, Jiří Kučera, Skanska, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Skrbeně roste moderní odpočívadlo. Bude mít sprchy a stání pro karavany. Na dálnici platí snížená rychlost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.