Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Začaly opravy průtahu Žulovou. Na hlavním silničním tahu z Jeseníku do Polska je dlouhá objížďka

Na více než měsíc se řidičům zkomplikuje cesta na hlavním silničním tahu z Jeseníku do Javorníku a do Polska. Silničáři dnes zahájili opravy průtahu Žulovou, dlouhá objížďka vede už z Jeseníku přes Písečnou a Vidnavu po okresních silnicích. Práce za více než dvacet milionů korun skončí ve druhé polovině srpna.

"V pondělí začíná oprava silnice I/60, průtah Žulovou. Práce potrvají do konce srpna. Doprava bude obousměrně vedena po objízdné trase přes Jeseník, Písečnou, Velké Kunětice a Vidnavu. Rekonstrukce přijde na 16,9 milionu korun bez DPH," potvrdil na sociálních sítích Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Stavbaři budou dělat kompletní opravu povrchu dvoupruhové silnice v Žulové metodou recyklace za studena a provedou nové hutněné asfaltové vrstvy. Práce by měly skončit v neděli 21. srpna letošního roku.

Olomoucká křižovatka u Drápala se na čtvrt roku zavře. Opravou projdou koleje, silnice i chodníky

Deset dnů po otevření mostu na Masarykově třídě se rozběhne v Olomouci další rozsáhlejší investice do dopravy. Nutnou opravu potřebují koleje v křižovatkách na třídě Svobody v centru města, současně je v plánu také oprava vozovky či chodníků....

Žulová leží na hlavním silničním tahu z Jeseníku směrem na Javorník a do Polska. Opravy průtahu se dotknou i několika autobusových linek. 

"Souběžně s výše uvedenou uzavírkou dojde z důvodu celkové rekonstrukce mostu v termínu od 11. srpna do 30. listopadu k úplné uzavírce silnice II/456 přes řeku Vidnávku ve městě Žulová směrem na Černou Vodu. Na všechny dotčené linky autobusů u obou uzavírek jsou vypracovány výlukové jízdní řády, ve kterých je upřesněno vedení, časová poloha spojů a obsluha jednotlivých zastávek," upozornilo město Jeseník na svých webových stránkách.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík, Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky Žulová, opravy, průtah, komplikace, doprava, objížďka, Jeseník, oprava, Polsko, silnice, Javorník, Vidnava, Písečná, Ředitelství silnic a dálnic, Velké Kunětice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začaly opravy průtahu Žulovou. Na hlavním silničním tahu z Jeseníku do Polska je dlouhá objížďka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.