Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Olomoucká křižovatka u Drápala se na čtvrt roku zavře. Opravou projdou koleje, silnice i chodníky

Deset dnů po otevření mostu na Masarykově třídě se rozběhne v Olomouci další rozsáhlejší investice do dopravy. Nutnou opravu potřebují koleje v křižovatkách na třídě Svobody v centru města, současně je v plánu také oprava vozovky či chodníků. Cestující v městské hromadné dopravě i motoristé musejí počítat se změnami.

První čtyři dny má za sebou rekonstrukce přejezdu na ulici Wolkerova v Olomouci, jejímž zadavatelem je Správa železnic. Do konce příštího týdne se má důležitý bod pro dopravu ve městě znovu otevřít, uzavírky se následně přesunou blíže centru.

Objízdné trasy
K uzavírce křižovatky Havlíčkova x tř. Svobody x Pavelčákova od 11. 7. – 30. 9. 2022 jsou stanoveny objízdné trasy: ve směru příjezdu do města po ul. Brněnská k ulici 17. listopadu:  Brněnská –Velkomoravská – Holická  –  Wittgensteinova – 17. listopadu
Ve směru příjezdu k ul. Palackého pro vozidla do 3,5t a bus MHD: Brněnská – Albertova –Štítného – Krapkova – Palackéhé – tř. Svobody.
Nad 3,5t: Brněnská – Albertova – Foerstrova – tř. Míru – Palackého – tř. Svobody. 
Pro příjezd do ulice Pavelčákova bude po dobu uzavírky zobousměrněna „malá“ Tř. Svobody od České spořitelny po hotel Trinity.
Zdroj: olomouc.eu

Stavební práce na třídě Svobody zahrnou postupně opravy křižovatek u okresního soudu a křižovatky s ulicí Aksamitova v sousedství městské tržnice. Na tyto opravy je vyčleněno celkem 11,3 milionů korun.

Ulici u Timpa čeká čtyřměsíční rekonstrukce. Místní rozčílil úbytek parkovacích míst

Na čtyřměsíční omezení se musejí připravit řidiči a obyvatelé v oblasti olomouckého sídliště na Tabulovém vrchu. Město chce využít mírnějšího prázdninového provozu k opravě zhruba dvě stě metrů dlouhého úseku u obchodního domu Timpo. Místní...

„Město se dlouhodobě snaží spojovat plánované stavby a co nejvíce tak zmírnit dopad probíhajících stavebních prací a uzavírek na Olomoučany. Stejně tak je tomu nyní. Dopravní podnik města Olomouce totiž bude provádět opravy tramvajových křižovatek s Aksamitovou ulicí a u okresního soudu. Město Olomouc se tedy k těmto opravám tramvajové trati připojí s opravou vozovek a také chodníku před poliklinikou,“ vysvětluje investiční náměstek primátora Martin Major (ODS).

V první fázi oprav bude tramvajový provoz vyloučen ze zastávek Náměstí Hrdinů, Palackého – Okresní soud, a to do poloviny srpna. O dalších omezeních při pokračování oprav pak bude Dopravní podnik města Olomouce cestující znovu informovat. V průběhu rekonstrukce křižovatky nebudou jezdit tramvajové linky 3, 6 a 7. Dopravní podnik vypraví kombinované linky s označením X2/5, X5/2. Změní se také provoz linky číslo 4.

„Všechny linky budou vedeny dle výlukových jízdních řádů, které budou k dispozici na webu Dopravního podniku města Olomouce a na zastávkových označnících. Náhradní autobusová doprava v tomto úseku vypravena nebude,“ uvedla k plánované podobě provozu mluvčí DPMO Anna Sýkorová.

Tramvajový provoz 11. 7. až 14. 8. 2022
Tramvajové linky č. 1 a 2 budou vedeny ve svých trasách.
Tramvajové linky č. 3, 6 a 7 nebudou provozovány.
Tramvajová linka č. 4 bude nahrazena linkou X4, která bude vedena v obou směrech přes Tržnici a třídu Kosmonautů dle výlukových jízdních řádů. První ranní spoje do Pavloviček budou vedeny ze zastávky U Sv. Mořice do Pavloviček jako linka č. 4.
Tramvajová linka X2/5 bude vedena pouze v pracovních dnech po trase Neředín, krematorium – Palackého – Náměstí Republiky – Kosmonautů – Šantovka – Trnkova.
Tramvajová linka X5/2 bude vedena pouze v pracovních dnech po trase Trnkova – Šantovka – Kosmonautů – Nám. Republiky – Palackého – Neředín, krematorium.
Tramvajová linka č. 5 bude vedena pouze ve dnech pracovního klidu ve své trase.
Zdroj: Dopravní podnik města Olomouce

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, investice, rekonstrukce, Dopravní podnik města Olomouce, tramvaje, Olomouc, oprava, chodník, Správa železniční dopravní cesty, okresní soud, Šantovka, Trinity, Martin Major, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká křižovatka u Drápala se na čtvrt roku zavře. Opravou projdou koleje, silnice i chodníky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.