Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Litovli zasekané uzavírkami se uleví na podzim. Město vyjednává objížďku po dálnici

Lidem z Litovle, kterým v současné době ztrpčuje život série uzavírek, se na podzim při další etapě oprav konečně trochu uleví. Vedení města reagovalo na nespokojenost s objízdnými trasami a vyjednává o objížďce přes dálnici.

Starosta Litovle Viktor Kohout (SNK) přiznal, že na současnou dopravní situaci ve městě si obyvatelé stěžují. "Vnímáme neustálý tlak a nespokojenost s objízdnými trasami v rámci rekonstrukce krajské komunikace z Unčovic do Litovle," uvedl Kohout.

Město proto vyvolalo jednání s Olomouckým krajem, Ředitelstvím silnic a dálnic a Ministerstvem dopravy a požaduje využít dálniční úsek mezi Unčovicemi a Nasobůrkami jako objízdnou trasu.

"Zpočátku nám bylo sděleno zamítavé stanovisko. Nyní se snad již hnuly ledy a u další etapy, která má začít v říjnu a která bude ještě složitější, je velká šance, že ministerstvo dopravy tuto výjimku umožní," sdělil starosta Litovle.

Litovel čeká náročný souběh dopravních staveb. Možná nejhorší za padesát let, říká starosta

Na jedno z nejkomplikovanějších období pro průjezd městem Litovel ve směru na Uničov se budou muset připravit řidiči s blížícími se letním prázdninami. Uzavírky budou na krajské silnici před Litovlí, i na jejím druhém konci ve směru na Červenku....

V Litovli se nyní sešlo několik oprav důležitých silnic najednou. Uzavírky jsou na krajské silnici před Litovlí, i na jejím druhém konci ve směru na Červenku. Možnou objížďku přes sídliště pak znepříjemňuje městská investice do revitalizace cest a chodníků v této oblasti.

V objížďkách tápou i samotní obyvatelé Litovle. "Jeli jsme na kupovat do penny, ale ze všech stran byly nějaké uzavírky nebo slepé ulice, takže jsme nakonec museli jít s těžkým nákupem a taškami několik stovek metrů pěšky. Uzavřená místa se sice dají objet, ale kolikrát se v tom nevyznají ani místní," stěžovala si jedna z obyvatelek.       

Starosta Kohout vyzývá k trpělivosti. "Buďme rádi, že se investuje do silnic v Litovli a že se opraví. Zaplatíme daň v tom, že bude zmatek a budou zdržení. Rozumný člověk to pochopí. Ze začátku bude chaos, ale pak se to nějak zvládne," vyzval na webu města litovelský starosta.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Litovel

Štítky opravy, uzavírky, kolaps, doprava, objížďka, dálnice, Litovel, Ředitelství silnic a dálnic, Olomoucký kraj, Unčovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Litovli zasekané uzavírkami se uleví na podzim. Město vyjednává objížďku po dálnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.