Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Na budovaném průtahu Přerovem začne stavba druhé poloviny kruhové křižovatky k Precheze

Od pondělí musí řidiči v Přerově počítat se změnami na jedné z nejfrekventovanějších komunikací ve městě. Stavbaři na budovaném průtahu městem začnou budovat druhou část okružní křižovatky směrem k Precheze. Stavba bude hotová koncem října.

Okružní křižovatka propojuje ulice Dluhonská, Polní a Tržní. "Pro vozidla se v pondělí otevře nová část této křižovatky a provoz bude veden obousměrně. Hlavní tah zůstane zachován a uzavře se polovina vozovky, po které se dosud jezdilo," upozornil radní Přerova pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Křižovatka navazuje na nově vybudovanou moderní estakádu a zejména pro chodce a cyklisty byla nebezpečná. "V rámci druhé etapy, která má být ukončena v neděli 23. října, budou dokončeny přeložky inženýrských sítí a stavební firma vybuduje druhou polovinu okružní křižovatky včetně chodníků," dodal Navrátil.

Na přerovský průpich vyrazí první auta už od srpna. Komplikace se čekají v Kojetínské ulici

Do další fáze vstupuje stavba průtahu Přerovem, který má odlehčit dopravě na vytížených křižovatkách nedaleko Tesca a hlavního nádraží. Auta od srpna poprvé projedou přes bývalý průmyslový areál, ve slepou ulici se promění úsek před přerovským...

Autobusy a nákladní auta se zároveň od pondělka už dostanou na dosud zavřenou komunikaci směrem k Precheze, nákladní auta zásobující areály za Dluhonskými mosty budou jezdit přes Staré Rybníky. "Nebude zatím ovšem možné odbočit od nově budované křižovatky do Dluhonské ulice, a to platí i pro opačný směr," upozornil v tiskové zprávě radní.

Závěrečná třetí etapa už bude na podzim představovat pouze dokončovací práce, vozovka dostane novou vrstvu a dokončen bude středový ostrůvek. Investorem celé stavby, která je součásti nově budovaného průtahu Přerovem, je Ředitelství silnic a dálnic ČR. Investice je 30 milionů korun, město přispělo na vybudování chodníků a cyklostezky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky doprava, průtah, kruhová křižovatka, stavba, Precheza, Přerov, kruhový objezd, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na budovaném průtahu Přerovem začne stavba druhé poloviny kruhové křižovatky k Precheze  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.