Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Rušnou silnici mezi Hněvotínem a Lutínem zavře do prosince oprava

Další etapa oprav silnice druhé třídy mezi Olomoucí a Slatinicemi zavře od začátku září na více než tři měsíce frekventované silniční spojení Lutína s Hněvotínem. V průběhu rekonstrukce budou řidiči jezdit alternativními trasami, uzavírka se dotkne také několika linek autobusové dopravy.

Část silnice II/570 u Olomouce již prošla opravou, v letních měsících se stavební firmy zaměřily na trasu mezi obcemi Nedvězí a Hněvotín, letos byl dokončen také úsek Slatinice – Lutín. Od 1. září se uzavře další oblast, rekonstrukcí projde cesta mezi Hněvotínem a Lutínem. Oprava je součástí stavby II/570 Slatinice – Olomouc – extravilány. Ta celkově počítá s rekonstrukcí šesti kilometrů silnice a dalších objektů za takřka 58 milionů korun. Investorem stavby je Olomoucký kraj, který má komunikaci ve správě.

V aktuální fázi se stavaři zaměří na více než 1900 metrů silnice. „Budou zde provedeny nové asfaltové vrstvy, sanace propadlých krajů komunikace včetně výměny podkladních vrstev a vodorovné dopravní značení,“ přiblížila mluvčí Olomouckého kraje Eva Knajblová.

Koncerty, lodičky i prodej kávy a zmrzliny. Náplavka u Moravy vzbuzuje zájem i u podnikatelů

Kromě primární funkce protipovodňové ochrany by měla náplavka u řeky Moravy v Olomouci po dokončení nabídnout také nový rekreační prostor nedaleko centra města. Pro provozovatele stánků a dalších aktivit je na nábřeží rozmístěna desítky elektrických...

 

Rekonstrukcí projde také most přes řeku Blatu nedaleko příjezdu do Lutína. V závislosti na klimatických podmínkách by měl opravený úsek zamířit do zkušebního provozu v prosinci. „Celý úsek stavby včetně mostu tak bude v zimním období zprovozněn,“ dodala Eva Knajblová.

V příštím roce se finální práce na rozsáhlé údržbě této komunikace přesunou mimo silnici. „Od dubna do června 2023 je v plánu zpevnění koryta řeky s využitím lomového kamene, pracovat se bude také na sjezdech na okolní pozemky v celé délce stavby. Tím bude celá stavba II/570 Slatinice – Olomouc – extravilány“ dokončena. Práce v roce 2023 budou probíhat za trvalého silničního provozu,“ informovala mluvčí olomouckého hejtmanství.

Uzavřeným úsekem jsou podle informací na webu Koordinátora Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje vedeny linky VLD v závazku Olomouckého kraje 780439, 890370, 890372 dopravce ARRIVA autobusy a 891370, 891371, 891372, 891378 společnosti VOJTILA Trans. Autobusy vyrazí po objízdných trasách, některé zastávky nebudou po dobu uzavírky obsluhovány. Podrobnosti uvádí KIDSOK na webových stránkách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Doprava, silnice, investice, stavba, oprava, uzavírka, Lutín, Hněvotín, Olomoucký kraj, Olomouc, Slatinice, rekonstrukce, Nedvězí, Arriva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rušnou silnici mezi Hněvotínem a Lutínem zavře do prosince oprava  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.