Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Silniční tah u Postřelmova čeká tříměsíční uzavírka. Stavbaři budou napojovat obchvat Bludova

Úplná uzavírka silnice kolem Postřelmova zkomplikuje pro motoristy zhruba na tři měsíce cesty do severní části kraje. Důvodem omezení je výstavba mimoúrovňové křižovatky, kterou se na úsek u Postřelmova v budoucnu napojí obchvat Bludova či přeložená silnice I/11 Chromeč – Postřelmov.

Doprava zamíří na objízdné trasy od 6. září. „Součástí stavby silnice I/44 kolem Bludova je vybudování dvou mimoúrovňových křižovatek, dvou okružních křižovatek, jedné stykové křižovatky a jednoho připojení na okružní křižovatku. Mimoúrovňové křížení nové a staré silnice u Postřelmova vznikne deltovitým uspořádáním, které stavbaři v příštích dnech začnou napojovat na současnou silnici I/44 od Zábřehu,“ informoval Miroslav Mazal z olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic.

Obchvat u Postřelmova bude od úterý včetně silnice III/0443, tedy ulice Žerotínova v Postřelmově, uzavřený kvůli stavbě mimoúrovňového křížení, které bude součástí obchvatu. "Obousměrný zákaz vjezdu nahradí objízdné trasy. Do Šumperka bude možné dojet přes Sudkov a Dolní Studénky. Na Zábřeh řidiči pohodlně projedou přes Chromeč. Přibližně tříměsíční objížďky budou lemovány standardním dopravním značením oranžové barvy," dodal mluvčí Mazal.

Rušnou silnici mezi Hněvotínem a Lutínem zavře do prosince oprava

Další etapa oprav silnice druhé třídy mezi Olomoucí a Slatinicemi zavře od začátku září na více než tři měsíce frekventované silniční spojení Lutína s Hněvotínem. V průběhu rekonstrukce budou řidiči jezdit alternativními trasami, uzavírka se...

 

Stavba obchvatu Bludova na hlavním tahu I/44 ze střední části Olomouckého kraje do Jeseníků začala loni v červnu. Obchvat měří 5,6 kilometru. Nový úsek silnice I/44 bude začínat právě u Postřelmova a napojí se na silniční průtah Šumperkem. Zakázku vyhrálo sdružení firem Strabag a M-SILNICE, které v tendru nabídlo cenu 2,323 miliardy korun. Součástí projektu je stavba 21 mostů o celkové délce 1,2 kilometru, dvou mimoúrovňových křižovatek a tří protihlukových stěn. Obchvat bude hotový v roce 2024. Ve stejném období by měla být dokončena i stavba čtyřkilometrového úseku I/11 Chromeč – Postřelmov, která je rovněž součástí základního komunikačního systému v severní části Olomouckého kraje mezi Mohelnicí a Jeseníkem.

Silnice I/44 je důležitou komunikační osou ve směru z jihu na sever Olomouckého kraje. "Je prakticky jedinou vhodnou komunikací umožňující spojení měst Šumperka a Jeseníku s krajským městem Olomoucí. Silnice I/44 umožňuje navíc přístup do rekreačně významné oblasti Jeseníků," uvedlo ŘSD.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, investice, stavba, silnice, Bludov, uzavírka Postřelmov, Ředitelství silnic a dálnic, Olomoucký kraj, Postřelmov, Chromeč, Šumperk, Zábřeh, Žerotín, Sudkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silniční tah u Postřelmova čeká tříměsíční uzavírka. Stavbaři budou napojovat obchvat Bludova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.