Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

V Olomouci budou nové parkovací automaty, které umožní platbu kartou

Motoristé budou moci v Olomouci za parkování platit kartou. Radnice vymění staré parkovací automaty za nové přístroje, které kromě platby parkovného mincemi umožní také úhradu pomocí bezkontaktní platební karty. Za 39 nových parkovacích přístrojů město zaplatí 5,8 milionu korun.

V současné době mohou řidiči platit kartou parkovné pouze u některých automatů v Olomouci. Město již vypsalo tendr, do kterého se přihlásili přihlásili čtyři zájemci. Ze zadávací dokumentace vyplývá, že nové automaty mají umožnit platbu mincemi do nominální hodnoty 50 korun, avšak bez vrácení přeplatku. Všechny objednané automaty musí mít terminál na platbu kartou a budou připraveny na komunikaci s informačním systémem městské policie.

Olomoucká radnice chce na Svatém Kopečku vybudovat parkovací systém se závorami

Olomoucká radnice chce na Svatém Kopečku u Olomouce vybudovat parkovací systém se závorami, aby v této městské části s hojně navštěvovanou zoologickou zahradou a poutním místem zlepšila dopravní situaci. Město už vypsalo veřejnou zakázku, cenu...

Parkování v centru Olomouce letos na jaře zdražilo. V pěší zóně cena hodiny parkování vzrostla z 30 korun na 100 korun a ve zbývající části centra města o deset korun na 40 korun. Pro parkování v centru Olomouce dosud platila jedna cena. Nyní fungují dvě pásma oddělující pěší zónu a zbývající část centra města. V platnosti zůstaly všechny tři možnosti úhrady poplatků za krátkodobé parkování. Řidiči mohou zaplatit u parkovacích automatů, pomocí SMS nebo prostřednictví webové aplikace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Plzeň

Štítky parkování, doprava, platba, platební karta, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouci budou nové parkovací automaty, které umožní platbu kartou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.