Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Jednadvacetiletá řidička s téměř dvěma promile skončila nad ránem u Postřelmova na střeše

Jednadvacetiletá dívka s téměř dvěma promile sedla v neděli nad ránem za volant a u Postřelmova na Šumpersku skončila na střeše. Vyšlo najevo, že ani nemá řidičský průkaz a auto svého otce si vzala bez jeho vědomí. Hrozí jí až tři roky vězení a vysoká pokuta.

VIDEO: Oprava číslo třináct. Rondel v Přerově dál demolují kamiony, město hledá řešení

Z role otloukánka se nedaří vymanit provizorní kruhový objezd na okraji Přerova. Na začátku tohoto týdne prstenec okružní křižovatky u pekárny Racek opět několikrát zdemolovali řidiči kamionů. Město s krajem oslovilo dopravního projektanta, který...

Nehoda se stala v neděli v brzkých ranních hodinách nedaleko Postřelmova. Jednadvacetiletá dívka jela kolem půl páté ve vozidle Škoda Octavia od Postřelmova směrem na Zábřeh.

"Podle svého vyjádření se vyhýbala srně, a proto strhla řízení vlevo. Její vůz sjel do příkopu, poté narazil do železničního náspu a převrátil se na střechu. Dechovými zkouškami jí policisté naměřili kolem 1,8 promile. Navíc zjistili, že ani nevlastní příslušné řidičské oprávnění a za volant otcova vozu usedla bez jeho vědomí a souhlasu," potvrdila mluvčí policie Marie Šafářová.

Při havárii se dívka zranila, lékaři ji na místě ošetřili a poté převezli do šumperské nemocnice. Škoda byla kolem 130 tisíc korun. 

"Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, za které lze uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," dodala mluvčí policie. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, řidička, dívka, srna, zranění, policie, Postřelmov, střecha, okres Šumperk, Škoda Octavia, Zábřeh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednadvacetiletá řidička s téměř dvěma promile skončila nad ránem u Postřelmova na střeše  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.