Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Asfaltování kruháče u Globusu zacpalo příjezd do Olomouce. Motoristé si počkají na trase od Mohelnice

S kolonami a zdržením musejí počítat motoristé projíždějící přes kruhový objezd na okraji Olomouce nedaleko obchodního centra Globus. Od úterý zde začala týdenní oprava povrchu, provoz je sveden do jednoho pruhu. Zejména na příjezdu od Mohelnice se tvoří dlouhé fronty kamionů i osobních aut.

Od úterního rána probíhalo vyznačování provizorní úpravy provozu přes frekventovaný rondel u Globusu. Zde se sbíhají dálniční trasy D35 od Brna a Ostravy a od Mohelnice případně Hradce Králové. Další provoz sem míří také z Olomouce. Dopoledne pak na uzavřenou část kruhového objezdu vyjela fréza, která zahájila zhruba týdenní rekonstrukci asfaltového povrchu. Ta by se měla podle serveru Krajského úřadu Olomouckého kraje v této fázi týkat vnitřního jízdního pruhu mezi vjezdem do okružní křižovatky od Globusu a výjezdem z křižovatky do centra Olomouce.

Nový úsek dálnice odkloní dopravu od rondelu u Globusu. Stavět se má za dva roky

Komfortnější propojení dálničního obchvatu Olomouce ve směru od Brna na Hradec Králové zaznamenává v přípravné fázi další pokroky. Pro tříkilometrovou stavbu D35 Křelov – Slavonín má Ředitelství silnic a dálnic zajištěno výraznou většinu...

 

Na příjezdu od Ostravy se kolony v tomto místě tvoří ve vytížených časech poměrně pravidelně, nyní se musí řidiči obrnit trpělivostí i v dalším ramenu křižovatky. Ve směru od Mohelnice či Litovle měřil v dopoledních hodinách zástup vozidel v obou pruzích přes dva kilometry, zdržení dosahuje podle serveru dopravniinfo.cz okolo 20 minut. Na úrovni kruhového objezdu je provoz sveden do levého jízdního pásu, kudy projíždějí auta na Ostravu i na Olomouc.

Ředitelství silnic a dálnic nechává v tomto období opravit hned několik úseků v Olomouci i v okolí. „Ve spolupráci se zhotovitelem jsme domluveni na efektivní rekonstrukci silničních i dálničních povrchů v několika lokalitách nedaleko Olomouce. Práce potrvají přibližně týden díky předem danému postupu. Vždy začíná frézování, následují spojovací postřiky a pokládky asfaltů zakončené asfaltovými zálivkami, které brání průniku vody a nečistot do spodních vrstev vozovky,“ vysvětlil před nedávnem mluvčí ŘSD Miroslav Mazal s tím, že celková cena oprav přesahuje pět milionů korun.

Opravy silnic I. třídy se podle ŘSD chystají také v lokalitách Horní Loděnice, či od 3. do 16. října na spojnici Šternberk – Olomouc. Rekonstrukce by měla v krajském městě probíhat na ulici Hodolanské, Chválkovické a také v křižovatce u Lidlu v Pavlovičkách v rameni, které je blíže železničnímu přejezdu. Do ulice Roháče z Dubé také bude směřovat objížďka přes Lipenskou, Pavelkovu a Libušinu ulici. Oprav by se měla dočkat mimo jiné silnice za sklady Kauflandu na příjezdu do Olomouce od Přerova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Doprava, rekonstrukce, silnice, kruhový objezd, Globus, rondel, kolona, zácpa, D35, Olomouc, Mohelnice, Ostrava, Ředitelství silnic a dálnic, Brno, Hradec Králové, Jan Roháč z Dubé, Lidl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Asfaltování kruháče u Globusu zacpalo příjezd do Olomouce. Motoristé si počkají na trase od Mohelnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.