Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Čtyřproudovku v Olomouci zúží na podzim oprava. Pokračovat se bude i na jaře

Vytížený průtah Olomoucí čeká v závěru podzimu a příští rok na jaře oprava, část ulice Velkomoravské a Tovární se uzavře od druhé říjnové neděle. Ředitelství silnic a dálnic nechá opravit zhruba kilometrový úsek a také dvě nájezdové a výjezdové rampy u vlakového nádraží a Baumaxu.

Celá tramvajová síť bude v Olomouci v provozu tři dny. Říjen pak přinese výluku i uzavírku pro auta

Do poloviny listopadu nebudou od olomouckého Hlavního nádraží do Pavloviček jezdit tramvaje. V plánu je několik stavebních akcí, které ovlivní i další formy dopravy. Frekventovanou trasu na Šternberk přes Hodolanskou ulici a Divišovu ulici přetne...

„Opravované části frekventované komunikace vykazují trhliny, vyjeté koleje, výtluky a hloubkovou korozi, odstranění diagnostikovaných vad dosahuje smluvní ceny cca 26,8 milionu korun bez DPH,“ informoval o výsledku výběrového řízení na zhotovitele opravy silnice I/35 v Olomouci mluvčí ŘSD Miroslav Mazal. Rekonstrukci zajistí společnost KARETA. Termín začátku uzavírek a stavebních prací připadá na neděli 9. října, letos jsou úpravy naplánovány do poloviny listopadu.

Během oprav povrchu estakády bude provoz sveden do jednoho jízdního pásu, auta budou projíždět v režimu 1+1, tedy jeden jízdní pruh pro každý směr. K nárůstu dopravního ruchu zřejmě dojde i v okolních ulicích a oblastech, kam zamíří motoristé, kteří nebudou moct využít rampy u Baumaxu a Hlavního nádraží. „Uzavřené sjezdy či výjezdy nahradí obousměrná objízdná trasa olomouckými ulicemi Jeremenkova, Kosmonautů a Wittgensteinova,“ poznamenal mluvčí Mazal z olomouckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic.

Část frekventované Velkomoravské ulice v Olomouci čeká na podzim a na jaře oprava Zdroj: Ředitelství silnic a dálnic

V první etapě se bude pracovat na polovině silnice I/35 blíže k centru města. Opravovat se bude nájezdová část rampy u hlavního nádraží a výjezdová u Baumaxu, tyto části trasy tedy nebudou moct řidiči využít. V další fázi se pak uzavře protější polovina frekventovaného průtahu.

Při nedávném monitoringu projelo po ulici Velkomoravské zhruba dva kilometry od místa plánované rekonstrukce takřka 40 tisíc aut denně. Sčítání ukázalo, že se jedná o druhý nejvytíženější úsek v kraji.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Silnice, investice, rekonstrukce, oprava, uzavírka, Velkomoravská, Olomouc, jaro, podzim, Ředitelství silnic a dálnic, BauMax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřproudovku v Olomouci zúží na podzim oprava. Pokračovat se bude i na jaře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.