Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Zaklíněný kamion museli v Hrdibořicích vyprostit hasiči. Cizince zradila navigace

Dopravní značku, která upozorňovala na konec stezky pro chodce, listnatý strom a další značku poškodil kamion v Hrdibořicích na Prostějovsku. Za volantem byl cizinec, kterého zradila navigace. Zaklíněný kamion museli nakonec vyprostit až hasiči.

VIDEO: Oprava číslo třináct. Rondel v Přerově dál demolují kamiony, město hledá řešení

Z role otloukánka se nedaří vymanit provizorní kruhový objezd na okraji Přerova. Na začátku tohoto týdne prstenec okružní křižovatky u pekárny Racek opět několikrát zdemolovali řidiči kamionů. Město s krajem oslovilo dopravního projektanta, který by...

Cizinec manévroval v Hrdibořicích s kamionem v úterý dopoledne. "Navigace ho podle jeho výpovědi zavedla na místní komunikaci," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Při jízdě však kamion poškodil značku, která upozorňovala na konec stezky pro chodce, a když řidič zjistil, že se touto cestou nikam nedostane, chtěl se otočit. "Při couvání ovšem  poškodil další značku Zákaz vjezdu vozidel, jejichž hmotnost přesahuje vyznačenou mez 5t. Tím to neskončilo a při dalším manévru porazil listnatý strom, na kterém zůstal nakonec zaklíněn," popsala marné manévry mluvčí policie.

Na místo museli přijet hasiči, kteří strom pořezali a uvězněný kamion vyprostili. Dechová zkouška u řidiče nepotvrdila, že by před jízdou pil alkohol, škoda je kolem 70 tisíc korun. "Z naší strany byla událost vyřešena uložením blokové pokuty," dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kamion, navigace, stezka pro chodce, značka, škoda, cizinec, policie, Hrdibořice, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaklíněný kamion museli v Hrdibořicích vyprostit hasiči. Cizince zradila navigace  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.