Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Řidič z místa dopravní nehody u Prostějova ujel. Policie ho rychle vypátrala

Na sjezdu z dálnice u Prostějova v sobotu večer zavinil třiačtyřicetiletý řidič dopravní nehodu. Při projíždění pravotočivé zatáčky vyjel mimo komunikaci a narazil do dopravní značky. Z místa následně ujel, aniž by nehodu oznámil policii.

Třiačtyřicetiletý řidič příliš rychle najel do pravotočivé zatáčky při sjezdu z dálnice D46 u Prostějova. Po tom, co vyjel mimo komunikaci a narazil do dopravní značky z vozidla vystoupil, zničenou značku vytáhl zpod auta a odjel.

Pokud viník ujede od dopravní nehody, při které nedošlo ke zranění, bude se jednat o přestupek. Řidič přijde o 7 bodů a může mu být uložena pokuta v rozmezí od 2500 do 5000 korun. V případě opakovaného ujetí z místa dopravní nehody v období dvanácti po sobě jdoucích měsíců, hrozí řidiči uložení zákazu řízení až na půl roku.

Policisté zachytili pouze část registrační značky, přesto vozidlo i viníka v obci Určice vypátrala. „Muž se k dopravní nehodě přiznal a s jejím zaviněním souhlasil,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Zuzana Slabá. Policisté mu udělili pokutu v hodnotě pěti tisíc korun. „V bodovém systému přijde za ujetí od dopravní nehody a její neohlášení o sedm bodů,“ navázala mluvčí.

Podle mluvčí zde vzniklo několik ohlašovacích povinností, které ukládá zákon a zmíněný řidič je nedodržel. V první řadě musí řidič v takovém případě zůstat na místě a oznámit nehodu policii. „Došlo k hmotné škodě na majetku třetí osoby a také k poškození součásti nebo příslušenství pozemní komunikace,“ vysvětlila mluvčí.

Na přechodu v Hranicích auto srazilo dvě dívky. Policie hledá řidiče a svědky

Policie pátrá po řidiči, který na přechodu pro chodce v Hranicích na Přerovsku srazil dvě dívky. Muž sice zastavil a dívkám nabídl pomoc, poté však odjel. Dívky s lehkými zraněními nakonec museli ošetřit lékaři v nemocnici. Policie hledá vozidlo...

„To platí i v takovém případě, pokud dojde k poškození zaparkovaného vozidla a řidič by zanechal v dobré víře za stěračem na papírku svoje kontaktní údaje a z místa by následně odjel,“ navázala. I v takovém případě by řidič měl kontaktovat policii, jinak se jedná o neoznámení dopravní nehody. „Vždy je povinností zavolat na linku 158 a setrvat do příjezdu hlídky na místě události, aby se zejména s řidičem vyloučil alkohol a vyřešil se samotný přestupek,“ objasnila Slabá.

Jen za minulý rok v Olomouckém kraji ujelo z místa nehody více než 900 řidičů. Z toho přes 30 z nich neposkytlo první pomoc zraněným účastníkům. Čtyři řidiči ujeli od usmrcené osoby.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky dopravní nehoda, Prostějovsko, Policie ČR, ohlašovací povinnost, policie, Prostějov, Určice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič ujel z místa dopravní nehody. Policie viníka vypátrala  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.