Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Za hrozivou havárií dvou kamionů na dálnici u Prostějova mohl mikrospánek jednoho z řidičů

Za srážkou dvou kamionů, která včera večer na několik hodin zablokovala provoz na dálnici mezi Olomoucí a Prostějovem, může mikrospánek jednoho z řidičů. Policie dnes uvedla, že dvaapadesátiletý řidič byl unavený, usnul a narazil do kamionu před ním.

Nehoda na dálnici u Prostějova. Auto přeletělo svodidla

Dálnice D46 u Prostějova byla částečně uzavřena. Odpoledne zde došlo k dopravní nehodě, kdy auto přeletělo svodidla a poškodilo další zábrany. Nehoda se obešla bez vážných zranění.

"Podle dosavadního šetření dvaapadesátiletý řidič nákladního vozidla Daf jedoucí po dálnici D46 ve směru od Prostějova na Brno na třiadvacátém kilometru zřejmě vlivem únavy usnul a narazil do nákladní soupravy jedoucí stejným směrem. Řidič vozidla Daf při nehodě utrpěl zranění. Žádný z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu," uvedl dnes mluvčí policie Libor Hejtman.

Nehoda včera večer na několik hodin zkomplikovala dopravu mezi Olomoucí a Prostějovem. Škoda byla 1,8 milionu korun.

Na místě zasahovali hasiči z Prostějova. "Krátce před sedmou hodinou došlo ke kolizi dvou plně naložených kamionů. Ze zdemolované kabiny jednoho z nich jsme vyprostili zraněného řidiče. Využili jsme hydraulické nástroje, a to konkrétně nůžky a rozpínáky, kterými jsme mu uvolnili nohy zpod palubní desky. Poté jsme jej na páteřní desce předali do péče záchranářům a asistovali jsme při transportu do sanitního vozu," popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Celé místo hasiči zajistili proti požáru, kvůli vyšetřování ho osvítili a zároveň uklidili uniklé provozní kapaliny. Po celou dobu byl směr na Vyškov zcela uzavřený. Provoz na dálnici byl obnoven až kolem jedenácté hodiny v noci.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky nehoda, mikrospánek, srážka, kamiony, hasiči, provoz, objížďka, D46, Prostějov, dálnice, Olomouc, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za hrozivou havárií dvou kamionů na dálnici u Prostějova mohl mikrospánek jednoho z řidičů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.