Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Trať z Jeseníku do Mikulovic čeká výluka. Náhradní autobusy budou odjíždět dřív

Údržba a další práce na týden přeruší provoz na železniční trati číslo 292 v úseku z Jeseníku do Mikulovic. Místo vlaků jezdí od pátku na trasách náhradní autobusová doprava. O víkendu se výluka dotkne i dalšího úseku směřujícího do Zlatých Hor.

Výluka na trati 292 začala v pátek ráno a skončí v pátek 14. října v 19 hodin. „Během výluky budou všechny vlaky v úseku Jeseník, Mikulovice a Jindřichov ve Slezsku obousměrně nahrazeny autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu. Ranní vlak Sp 1441 a večerní Sp 1446 budou nahrazeny autobusy i v úseku Lipová Lázně - Jeseník a zpět. Autobusy je tedy nahradí v úseku z Lipové Lázně do Jindřichova ve Slezsku a naopak,“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Pošta.

Cestující na Jesenicku přijdou o linku do Hradce a Prahy. Spoj nevydělal ani na naftu

Přímé autobusové spojení Jeseníku s Prahou přestane od konce října provozovat společnost Arriva. Dálková linka, která na trase zastavovala také v řadě obcí nejen na severu Olomouckého kraje, se dopravci již ekonomicky nevyplatí.

 

Zároveň upozornil, že spoje náhradní autobusové dopravy z Jeseníku a stanice Lipová Lázně směrem do Jindřichova budou odjíždět dříve než vlaky. „Současně cestujícím doporučujeme, aby si ve výlukovém jízdním řádu ověřili polohu zastávek náhradní dopravy,“ podotkl Pošta.

Výluka na trati 292 bude mít o víkendu 8. a 9. října vliv také na provoz na trati 297 z Mikulovic do Zlatých Hor. Všechny vlaky tam budou v sobotu a neděli nahrazeny autobusy. „Náhradní autobusová doprava u přímého ranního spoje Os 23651 Jeseník - Zlaté Hory a večerního spoje Os 23660 Zlaté Hory - Lipová Lázně bude zajištěna v celé trase těchto vlaků,“ informoval mluvčí národního dopravce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto České dráhy

Štítky Doprava, železnice, výluka, vlak, České dráhy, Správa železnic, Jeseník, výluka Jeseník, náhradní autobusy, Olomoucký kraj, Mikulovice, Zlaté Hory, náhradní autobusová doprava, Lipová-lázně, Slezsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trať z Jeseníku do Mikulovic čeká výluka. Náhradní autobusy budou odjíždět dřív  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.