Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Litovel má připravené miliony na novou stezku, obává se ale opakování výběrového řízení

Nákladný projekt na postupné vybudování zhruba kilometru a půl nové cyklostezky v Litovli narazil na nečekanou komplikaci. Vedení města už několik týdnů čeká na podpis smlouvy se stavební firmou, podle starosty z neznámých důvodů. Litovel má připravené peníze i stavební povolení, nyní ale hrozí několikaměsíční zpoždění a opakování výběrového řízení.

Nová smíšená stezka pro chodce a cyklisty se má vinout podél průtahu Litovlí od kruhového objezdu u ulice Olomoucká až po křižovatku ulic Dukelská a Javořická. První etapa prací připadala na letošní podzim, ale stavba se zatím nerozběhla. Nad uskutečněním projektu visí otazník. „Máme vysoutěženou firmu a čekáme na podpis smlouvy. Z nejasného důvodu zatím nebyl zhotovitel schopný v průběhu měsíce podepsat smlouvu o dílo. Stanovili jsme poslední termín na pátek dopoledne,“ informoval starosta Litovle Viktor Kohout (SNK).

Kraj rozdal ceny za cestovní ruch. Uspělo Muzeum harmonik, vodní elektrárna i rýžování zlata

Vítězem letošního ročníku Cen Olomouckého kaje za přínos v oblasti cestovního ruchu je rýžování zlata ve zlatorudném skanzenu na Jesenicku. Uspělo ovšem i Muzeum harmonik z Litovle nebo například přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně v...

 

Město má připravenou projektovou dokumentaci a stavební povolení na jeden a půl kilometru cyklostezky, celkové náklady by měly překročit částku třiceti milionů korun. Začátek samotné stavby je ale nyní nejistý. „Jsme z toho nešťastní. Máme z rozpočtu vyčleněných prvních deset milionů korun a chtěli jsme, aby se letos začalo. Je to problém. Už se mělo začít, ale pořád není ani smlouva. Pokud by nedošlo k podpisu, tak by zřejmě muselo být nové výběrové řízení a celá akce by se asi posunula až na příští rok,“ posteskl si starosta Kohout.

Na příští rok už jsou ale v plánu další investice a rekonstrukce. „Peníze jsme mohli využít letos na něco jiného. Firmu nechci nějak poškodit, měli jsme s nimi dobrou zkušenost. Nevím, co se stalo, už mohli začít pracovat. Doufejme, že se to povede,“ přeje si litovelský starosta.

Pokud by nedošlo k podpisu smlouvy, firmě podle Kohouta zřejmě propadne jistina z výběrového řízení v řádech stovek tisíc korun. Ani to však zřejmě nezkompenzuje městu trable, které tím vzniknou. „Může stát, že po dalším výběrovém řízení navýší cena, za kterou budou firmy ochotné stezku postavit. Nikdo neví, co to bude stát příští rok. Je to hodně nepříjemná situace,“ uzavřel starosta.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Litovel

Štítky Investice, stavba, cyklostezka, Litovel, Olomoucký kraj, výběrové řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Litovel má připravené miliony na novou stezku, obává se ale opakování výběrového řízení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.