Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Chodce na dálnici u Olomouce srazil kamion. D35 byla ve směru na Ostravu zavřená

, aktualizováno 3. listopadu 2022, 16:16

Vážná dopravní nehoda zavřela ve čtvrtek odpoledne dálnici D35 ve směru z Olomouce na Ostravu nedaleko Velkého Újezdu. Dálnici zřejmě přebíhal chodec, kterého i přes prudké brždění srazil kamion. Do náhle zpomalujícího nákladního auta pak narazila dodávka, ve které se zranili dva lidé. Frekventovaný tah byl neprůjezdný až do večera.

Nehoda se stala kolem 14:20 na 284. kilometru v úseku mezi Olomoucí a Ostravou. „Podle dosavadních informací dálnici přebíhal chodec, kterého srazilo nákladní auto. Ve chvíli, kdy začalo na dálnici brzdit, aby se střetu vyhnulo, narazila do něj dodávka,“ řekl k příčinám kolize policejní mluvčí Libor Hejtman.

Řidič kamionu střetu s chodcem zabránit nedokázal. „Chodec, který byl sražen nákladním autem, utrpěl mnohočetná poranění, byl v bezvědomí. Byl napojen na umělou plicní ventilaci a letecky transportován do olomoucké fakultní nemocnice," řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

„Další dva zranění lidé zůstali zaklíněni v kabině dodávky. Oba jsme ve spolupráci s jednotkou sboru dobrovolných hasičů vyprostili. Využili jsme hydraulické zařízení,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

Pyrotechnici likvidovali v olomoucké sběrně dva kontejnery plné munice. Odkud je, nikdo neví

Dva kontejnery plné munice museli v olomoucké sběrně likvidovat pyrotechnici. Šlo o více něž sto padesát kusů nejrůznější dělostřelecké munice. Jak se do sběrny dostala a odkud pochází, zatím není známo, policie to začala vyšetřovat.

 

„Odstranili jsme dveře a rozpěrným válcem jsme odtáhli palubní desku, abychom pasažérům uvolnili nohy a mohli je vyprostit. Následně jsme zraněné osoby předali zdravotnické záchranné službě,“ vylíčila zásah mluvčí Balážová s tím, že na místě pracují profesionální hasiči z Olomouce a jednotky dobrovolníků z Doloplaz a Velkého Újezdu.

Policisté odkláněli dopravu přes exit u Přáslavic, zpět na dálnici se motoristé mohli vrátit na 290. kilometru u Velkého Újezdu. Znovu průjezdná byla D35 okolo 19 hodiny večer.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Doprava, dopravní nehoda, zavřená dálnice, D35, uzavírka D35, nehoda Velký Újezd, nehoda Přáslavice, nehoda D35, Olomouc, Ostrava, HZS Olomouckého kraje, Olomoucký kraj, dálnice, nákladní automobil, Velký Újezd, Dálnice D35, Zdravotnická záchranná služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodce na dálnici u Olomouce srazil kamion. D35 byla ve směru na Ostravu zavřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.