Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Od čtvrtka se tramvaje v Olomouci vrací k obvyklému provozu. Končí uzavírky

Ve čtvrtek se provoz tramvají v Olomouci vrátí do původního rozsahu a k obvyklému provozu. V uplynulých týdnech tramvaje kvůli uzavírkám a dopravním omezením nejezdily po celých svých trasách.

FOTOGALERIE: Tramvaje už jezdí až na Povel. Novou trať zkouší první cestující

Téměř půlmiliardová investiční akce dopravní přestavby části sídliště v olomouckých čtvrtích Nové Sady a Povel je takřka u konce. Od nové zastávky U Kapličky vyrazili od prvního listopadového rána první cestující, kteří mohou využívat dvanáct set...

"Ve středu dokončí stavební firma napojování krytých odstavů tramvají v Jeremenkově ulici, a tramvaje tak budou moci zase zajíždět na zastávku Hlavní nádraží, na točnu Fibichova a linka číslo 4 bude obsluhovat trať do Pavloviček," sdělila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Od čtvrtka tak bude podle Sýkorové obnoven provoz tramvajových linek číslo jedna, dva, čtyři, šest a sedm v jejich původních trasách. Platí to i pro tramvajové linky číslo tři a pět, které už zajíždějí na zastávky Zikova, Rožňavská a U Kapličky na nové části tramvajové trati spojující centrum města se sídlištěm Nové Sady, která byla zprovozněna na začátku listopadu.

Provoz tramvajových linek v Olomouci od závěru září omezila rekonstrukce přejezdu v Divišově ulici, opravy kolejí v Hodolanské ulici i napojování nového úseku tramvajové trati na sídliště Nové Sady. Technici také připojili trať na nové odstavy tramvají v Jeremenkově ulici u hlavního nádraží. Tramvaje kvůli tomu od 3. října nejezdily do Pavloviček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dopravní podnik města Olomouce

Štítky MHD, tramvaje, jízdní řád, provoz, Olomouc, Pavlovičky, Dopravní podnik města Olomouce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od čtvrtka se tramvaje v Olomouci vrací k obvyklému provozu. Končí uzavírky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.