Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Staveniště D1 u Přerova jsme připraveni předat zhotoviteli ještě letos, říká ředitel ŘSD Mátl

Vedení Ředitelství silnic a dálnic věří v zahájení stavby posledního úseku D1 Přerov – Říkovice ještě v následujících týdnech. Státní organizace nyní čeká na verdikt rozkladové komise, která posuzuje odvolání proti stavebnímu povolení.

Na ministerstvu dopravy by mělo probíhat finální posouzení rozkladů proti stavbě dálnice D1 mezi Přerovem a Říkovicemi. Proti stavbě dlouhodobě vystupují ekologické organizace Děti země, Krajina Dluhonice či Voda z Tetčic. Ministerstvo dopravy se zabývá i námitkami, které podaly fyzické osoby.

„Jsem přesvědčen, že stavební povolení nabyde právní moci a podaří se stavbu zahájit ještě v prosinci tohoto roku. Čekáme na to, jestli rozkladová komise potvrdí právní moc stavebního povolení, ke kterému došly jednotlivé námitky. Jakmile se tak stane, tak jsme připraveni předat staveniště zhotoviteli a ještě do Vánoc stavbu zahájit,“ prohlásil v podcastu ŘSD šéf Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

Třetí pokus na dodání toalet pro dálniční odpočívadlo u Olomouce: ŘSD znovu navýšilo cenu

Pro dokončení modernizovaného dálničního odpočívadla na D35 nedaleko Olomouce vyhlásilo ŘSD již třetí výběrové řízení na dodávku takzvané sanitární zóny. Na přestavěnou plochu u Skrbeně chce státní organizace instalovat automatizované toalety za...

Desetikilometrový úsek u Přerova je poslední části dálnice, která umožní propojení od hranic s Polskem přes Ostravu na Brno a dále do Prahy a na další města. Doprava by tak nemusela směřovat přes nyní vytížené úseky mimo plánovanou trasu. „Nejen, že ulevíme Prostějovu či Olomouci a úseku D46, ale také zejména Přerovu. Spousta řidičů jezdí přes město, i když chybí ten poslední úsek dálnice. V nedávné době jsme zprovoznili průpich v Přerově, ale to je bohužel jen dílčí řešení pro město, nikoliv pro republiku,“ připomněl Mátl nový osm set metrů dlouhý úsek čtyřproudé silnice v bývalém přerovském průmyslovém areálu.

Finální přesun dopravy ale slibuje až dokončení dálnice. „Potřebujeme poslední úsek D1. Po letech trápení, soudů a odvolávání si myslím, že jsme velmi blízko. Jsem optimista a věřím, že se nám to podaří,“ řekl Radek Mátl. Předpokládána hodnota stavby se pohybuje okolo sedmi miliard korun, výstavba má trvat necelé tři roky.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, dálnice, D1, stavba, stavební povolení, soudy, Ministerstvo dopravy, ŘSD, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Staveniště D1 u Přerova jsme připraveni předat zhotoviteli ještě letos, říká ředitel ŘSD Mátl  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.