Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Modernizace autobusáku v Litovli se odkládá. Projekt si vyžádal úpravu

V polovině září se schylovalo k brzkému zahájení přestavby zastaralého autobusového nádraží v Litovli, ani na konci listopadu ještě stavbaři na plochu v Dukelské ulici nedorazili. Cestující si na nový terminál budou muset ještě zřejmě několik měsíců počkat, investor nyní dořešuje změnu projektu. Práce by mohly začít po Novém roce.

Do přeměny důležitého prvku občanské vybavenosti se měly v Litovli už v průběhu října pustit bagry a další technika, zanedbané autobusové nádraží ale stále slouží jako provizorní parkoviště.

„Revitalizace autobusového stanoviště na ulici Dukelská má bohužel zpoždění, v současné době jsme v dokončovací fázi projektové dokumentace pro získání stavebního povolení a výběru zhotovitele stavby,“ informoval Jiří Kašpárek, mluvčí společnosti Ostra Group, pod kterou litovelské nádraží spadá.

Příjezd do Litovle čeká rekonstrukce i příští rok. Současně se má stavět i napojení k novému Lidlu

V několika etapách probíhá v posledních letech oprava frekventovaného průtahu Litovlí ve směru na Olomouc i opačně na Červenku a Uničov. Zřejmě poslední pokračování opravy krajské silnice čeká město příští rok na jaře, kdy projde rekonstrukcí...

Důvodem potřebných úprav projektu jsou podle starosty Litovle Viktora Kohouta (SNK) připomínky vodohospodářské společnosti Čerlinka k určitým částem projektu.

„Je to složitá záležitost, ale přípravy postupují. Jsme z té situace trochu nešťastní, ale finance a záměr je stále platný, v tom nás investor ubezpečil,“ říká starosta Kohout.

Investice ve výši 30 až  40 milionů navýší komfort pro celou řadu cestujících. Nádraží může být spádové až pro 25 tisíc obyvatel z mikroregionu Litovelsko. V nové výpravní budově vystavěné modulární technologií najdou cestující čekárnu, sociální zázemí a také informační kancelář, která na původním autobusovém nádraží nebyla. Prozatím ale musí dál využívat provizorní autobusové stanoviště v Příčné ulici.

„Pro rekonstrukci autobusového nádraží jsou zajištěny stanoviska správců a vlastníků inženýrských sítí. Nyní zajišťujeme dokladovou část v rozsahu dotčených orgánů státní správy pro vydání společného územního a stavební povolení,“ doplnil k aktuálnímu průběhu příprav stavby mluvčí Kašpárek s tím, že získání stavebního povolení předpokládá firma v prosinci 2022 a zahájení stavebních prací pak z kraje příštího roku. Rekonstrukce povrchu a výstavba příslušného zázemí by měla být hotová v letních měsících roku 2023.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa, Ostra Group

Štítky Doprava, autobusové nádraží, modernizace, rekonstrukce, Litovel, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace autobusáku v Litovli se odkládá. Projekt si vyžádal úpravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.