Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Silnice v Olomouckém kraji pokryl v noci sníh, sypače vyrazily do terénu ve všech okresech

Kvůli večernímu a nočnímu sněžení vyrazili do terénu silničáři ve všech okresech Olomouckého kraje, srážky přetrvávaly na některých místech až do sobotního rána. Podle správců silnic jsou všechny cesty po chemickém ošetření mokré a sjízdné. Zbytky sněhu se mohou vyskytovat na silnicích ve vyšších nadmořských výškách.

S veškerou technikou byli přes noc venku i silničáři na Olomoucku. „Byly zde slabší sněhové přeháňky, na Kozlovsku a Potštátsku napadly dva až tři centimetry sněhu. Vozovky jsou holé a mokré po chemickém ošetření, ve vyšších polohách jsou ještě zbytky sněhu, ale už to taje, protože teploty jdou nahoru. Pohybují se momentálně od nuly do jednoho stupně,“ řekl dispečer olomouckých silničářů. Ředitelství silnic a dálnic upozorňuje v okolí Litovle také na možnost tvorby náledí.

Sněhové přeháňky zaměstnaly také silničáře na severu kraje. „Napadly tak tři centimetry v nejvyšších polohách. Vozovky po chemickém ošetření jsou holé a mokré, na silnicích ošetřovaných inertně je od středních poloh uježděná vrstva sněhu krytá posypem,“ informoval dispečer šumperských silničářů. Podobná situace je také na Jesenicku.

Řidičku Porsche natlačil náklaďák na svodidla. Policie hledá svědky dálniční nehody

Ženu za volantem Porsche vytlačil nedaleko Olšan u Prostějova neznámý šofér nákladního auta na svodidla. Nebezpečnou situaci na dálnici D46 vyšetřují policisté z dálničního oddělení Kocourovec. S objasněním nehody mohou pomoci svědci, kteří...

I na Prostějovsku silničáři vozovky chemicky ošetřovali, jsou však všechny sjízdné. Déšť se sněhem nebo sněhové přeháňky ještě nad ránem hlásili správci silnic také na Přerovsku.

Podle Václava Smolky z ostravského pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu bude v sobotu zataženo až oblačno. Místy může opět slabě sněžití, ráno se mohou na někde vyskytnout i mrznoucí mlhy. „Nejvyšší teploty i teploty na horách se budou pohybovat mezi -1 až +3 °C, na jihu ojediněle až 5 °C,“ podotkl meteorolog. V neděli by se mělo mírně oteplit na pět až osm stupňů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Doprava, silnice, sníh, dopravní situace, sníh silnice, sněžení, údržba silnic, ŘSD, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice v Olomouckém kraji pokryl v noci sníh, sypače vyrazily do terénu ve všech okresech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.