Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Po půlroce bez objížděk. V Litovli skončila trojice dopravních staveb

Od začátku prázdnin museli řidiči využívat objížděk při cestách do Litovle z Olomouce či Uničova, letošní etapa rekonstrukce krajské silnice II/449 se blíží do finiše. Na Červenku a Uničov získal opravený úsek i s novým kruhovým objezdem při kolaudaci potřebné povolení. Pracovalo se i mezi Litovlí a Unčovicemi po dálniční sjezd, podle litovelského starosty bude silnice v provozu po odstranění drobných nedostatků.

Letošní přestavba silnic v Litovli a okolí byla součástí více než stamilionové krajské investice. Na Červenku a Uničov by měli řidiči projet bez komplikací po čerstvě opravené komunikaci. „Byly zde sice shledány drobné nedostatky, ale ty nebrání běžnému provozu a budou odstraněny následně. Cesta na Červenku tedy bude otevřená již bez omezení,“ uvedl starosta Litovle Viktor Kohout (SNK).

Skládka místo kontejnerového stání. Po kontaminaci barvou Litovel sběrné místo zruší

Tři výrazně znečištěné kontejnery na papír má na svědomí neznámý nepořádník v Litovli, který do nich vyhodil nádoby se žlutou barvou. Podobné jevy se stávají v této lokalitě poměrně často a městu již došla trpělivost. Sběrné místo na ulici...

Při několikahodinové kolaudaci shledala kontrola určité rezervy i na zhruba tříkilometrovém úseku Unčovice – Rozvadovice – Litovel, který rovněž prošel opravou. Podle dat ze sčítání dopravy v roce 2020 touto trasou projíždí okolo osmi tisíc aut denně. „Při kolaudaci byly zaznamenány nedostatky týkající se zejména dopravního značení. Ale není potřeba nějaký stavební zásah, takže by to mělo být rychle řešitelné. Firma se to bude snažit vyřešit a každý den bez uzavírky navíc je dobrý. Silnice bude fungovat v režimu předčasného užívání, protože na jaře se bude ještě dodělávat další část. Ale pro motoristy se tím nic nemění,“ objasnil starosta Kohout s připomenutím další fáze stavby, při které se bude příští rok na jaře pracovat v úseku silnice II/449 od příjezdu z Chořelic přes kruhový objezd až po pivovarskou železniční vlečku nedaleko výrobního areálu firmy Head.

Posunutý stavební termín do 20. prosince se nyní podařilo o týden uspíšit, díky tomu skončí dříve i výlukové jízdní řády, které se ve dvojici opravovaných úseků týkaly takřka desítky autobusových linek. „Uzavírky budou ukončeny k datu 13. prosince, od 14. prosince tak budou spoje provozovány dle běžných jízdních řádů,“ informovala dispečerka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje. S opravou silnice Rozvadovice - Unčovice souvisela také možnost bezplatné objížďky po dálnici D35 v dotčeném úseku, ministerstvo dopravy tuto variantu stanovilo v termínu 1. října do 20. prosince.

Nejen litovelského starostu nyní těší, že se podařilo stavební akce dokončit před vánočními svátky. V sousedství Uničovské ulice a nového kruhového objezdu se totiž současně pracovalo i na přilehlém sídlišti. „Jsme rádi, protože komplikace s tím byly. Oddechneme si. Dokončili jsme i revitalizaci sídliště na ulici Novosady, takže se všechno stihlo a nakonec za pět minut dvanáct, protože začalo mrznout,“ poznamenal závěrem Kohout.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Litovel

Štítky Doprava, silnice, Litovel, Unčovice, Rozvadovice, Uničov, Červenka, stavba, rekonstrukce, uzavírka, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po půlroce bez objížděk. V Litovli skončila trojice dopravních staveb  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.