Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Další verdikt soudu ve prospěch D1 u Přerova. Začátek stavby se blíží

Nejvyšší správní soud definitivně potvrdil platnost územního rozhodnutí pro plánovanou stavbu posledního úseku D1 Přerov – Říkovice. Soudní orgán zamítl kasační stížnost ekologických spolků proti předchozímu verdiktu ostravského krajského soudu. Záměr má také platné stavební povolení, práce mohou začít po 20. prosinci.

V případu týkajícím se změny územního rozhodnutí žalovaly organizace Děti země, Krajina Dluhonice a Voda z Tetčic Krajský úřad Olomouckého kraje. Po tříměsíčním řízení Nejvyšší správní soud v Brně stížnost zamítl.

Modernizace za půl miliardy: D46 u hranice kraje projde sérií úprav

Dálniční tah D46 z Olomouce na Brno čeká v příštím roce další rozsáhlá investice. ŘSD plánuje u Vyškova přestavbu mimoúrovňové křižovatky a další úpravy za více než půl miliardy korun. Současně bude v této lokalitě probíhat hned několik...

Po aktuálním verdiktu tak nyní vybudování D1 u Přerova z administrativního hlediska zřejmě nic nestojí v cestě. Již před zveřejněním rozsudku podepsalo Ředitelství silnic a dálnic smlouvu se sdružením zhotovitelských firem, které budou desetikilometrový úsek dálnice z Říkovic k Předmostí stavět. „Stavba má vydané stavební povolení na hlavní trasu a byl vydán pokyn k zahájení prací k 20.12.2022,“ připomněl šéf ŘSD Radek Mátl.

Po uplynutí lhůty pro nabytí právní moci stavebního povolení se bude moct nejen začít se stavebními pracemi, ale podle serveru zdopravy.cz bude zároveň možné povolení napadnout u soudu. Po předchozích zkušenostech s postupem ekologických spolků očekává Ředitelství silnic a dálnic žalobu i v tomto případě. „Na D1 je napadán každý krok, který uděláme. Budeme si muset projít ještě soudním martyriem, rozhodnutí jsou občas nevyzpytatelné. Může se stát cokoliv, i v průběhu samotné realizace. Dokud nebude hotovo a neuvidím tam jezdit auta, tak se budu pořád bát, že to nedokončíme,“ řekl před časem v podcastu ŘSD generální ředitel Mátl.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky Doprava, dálnice, stavba, D1, silnice, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, Přerov, Dluhonice, Děti země

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další verdikt soudu ve prospěch D1 u Přerova. Začátek stavby se blíží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.