Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Od zítřka začnou v Olomouci platit kvůli Vánocům a prázdninám změny v MHD. Provoz bude omezen

Od zítřka až do pondělí 2. ledna se cestující v Olomouci musí kvůli vánočním svátkům, vánočním prázdninám a upraveným otevíracím dobám nákupních center připravit na omezený provozu zdejší městské hromadné dopravy.

"Tramvajový provoz bude v pátek 23. 12. 2022, v neděli 25. 12. 2022, v pondělí 26. 12. 2023 a o víkendu 31. 12. 2022 a 1. 1. 2023 veden podle jízdních řádů platných pro dny pracovního klidu," uvedla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Na Štědrý den budou tramvaje jezdit podle jízdních řádů pro dny pracovního klidu, dopoledne pojedou bez úprav, v odpoledních hodinách bude provoz linek číslo 1, 3, 5 a 7 po páté hodině úplně ukončen. Linky číslo 2 a 4 budou jezdit podle platných jízdních řádů. Od úterý do pátku příštího týdne a v pondělí 2. ledna pojedou tramvaje podle jízdních řádů platných pro pracovní dny.

Autobusový provoz bude v pátek, ve všední dny příští týden a v pondělí 2. ledna fungovat podle jízdních řádů platných pro pracovní dny akorát bez posilových školních spojů. 

Dopravní podnik již chystá vánoční tramvaje. Do ulic Olomouce vyjedou příští neděli

Olomoucký dopravní podnik se již pustil do zdobení vánočních tramvají. Cestující se mohou těšit na sváteční vůz T3, na který jsou zvyklí už od roku 2018, do ulic však vyrazí i souprava vozů EVO, ta ve vánoční podobě poprvé vyjela v minulém roce.

Změny v provozu autobusů nastanou na Štědrý den. "Na Štědrý den před polednem se úpravy dotknou linek 11, 16, 21, 25, 27. K dalším úpravám dojde na všech denních linkách ve dvou vlnách, a to od přibližně dvanácté hodiny, kdy budou vybrané spoje zrušeny, a po 17. hodině, kdy bude provoz postupně zcela ukončen. Provoz nočních linek bude zachován bez omezení," popsala v tiskové zprávě mluvčí.

Změny nastanou také na Boží hod a na Štěpána, vůbec nebude jezdit například linka 27. Na Silvestra se bude provoz autobusů řídit podle jízdních řádů platných pro dny pracovního klidu. Veškeré změny jsou k dispozici na stránkách dopravního podniku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Dopravní podnik města Olomouce

Štítky MHD, provoz, omezení, Vánoce, vánoční prázdniny, otevírací doby, supermarket, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od zítřka začnou v Olomouci platit kvůli Vánocům a prázdninám změny v MHD. Provoz bude omezen  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.