Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Prostějov nechal z ulic odtáhnout již 80 nepojízdných vozů. Některé půjdou do dražby

Kolem 80 autovraků již nechala z ulic Prostějova odstranit zdejší radnice, některé automobily, k nimž se majitel nehlásí, se město pokusí prodat v aukci. Vozy s více než šest měsíců propadlou STK dlouhodobě blokují místa na parkovištích, veřejných plochách nebo komunikacích.

Prostějov chystá dražbu osmi odtažených aut s propadlou STK

Osm vozidel s propadlou technickou kontrolou, které nechal prostějovský magistrát odtáhnout z ulic města, by mělo za několik měsíců zamířit do veřejné dražby. Pokud si majitelé svá auta nevyzvednou, dojde k prodeji či případně likvidaci vozů v...

Stání těchto vozidel navíc není v souladu s právními předpisy. Vlastníky nebo provozovatele odstavených automobilů nejprve město vyzve, aby auto odstranili. Pokud to neučiní, tak radnice automobily nechává odtáhnout do areálu společnosti PV Recyklace. 

"V současnosti máme z ulic města Prostějova odstraněno kolem 80 vraků. Dalších 22 jich je v řešení. Rozhodně chceme vyčistit město od těchto vozidel, která mnohdy blokují již tak nedostatková parkovací místa," uvedl náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Město je vlastníkem komunikací, z nichž nechalo tato auta odtáhnout. Už podalo na příslušný silniční správní úřad osm žádostí o povolení prodeje takto odtažených vozidel ve veřejné dražbě. Jakmile odbor dopravy prodej povolí, radnice připraví veřejnou dražbu. Měla by se uskutečnit v první polovině příštího roku. "Pokud se nepodaří vozidla v dražbě prodat, budou předána k ekologické likvidaci, přičemž náklady spojené s likvidací budou hradit jejich provozovatelé," dodal Pospíšil.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky vrak, autovrak, odtah, STK, ulice, parkování, radnice, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov nechal z ulic odtáhnout již 80 nepojízdných vozů. Některé půjdou do dražby  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.