Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Prostějov chystá dražbu osmi odtažených aut s propadlou STK

Osm vozidel s propadlou technickou kontrolou, které nechal prostějovský magistrát odtáhnout z ulic města, by mělo za několik měsíců zamířit do veřejné dražby. Pokud si majitelé svá auta nevyzvednou, dojde k prodeji či případně likvidaci vozů v první polovině příštího roku.

Pro MHD v Prostějově se chystá koupě devíti nových autobusů. Město navýší platbu za veřejnou službu

Devět nových autobusů pro prostějovskou městskou hromadnou dopravu plánuje nakoupit její provozovatel, společnost FTL – First Transport Lines. Vozidla by měla splňovat parametry nízkých emisí a bezbariérovosti. Radnice se zabývá také požadavkem...

 

Vraky a auta s více jak šest měsíců propadlou STK blokují místa na parkovištích, pozemních komunikacích a dalších veřejně přístupných městských plochách. Podobnými případy se dlouhodobě zabývají obce nejen napříč Olomouckým krajem. Podle zákonných lhůt už může Prostějov přistoupit po vyřešení administrativních náležitostí k dražbě dalších vozů.

Vozidla připravovaná pro dražbu
Fiat Punto, RZ: PVE 30-34
Renault Clio, RZ: 3M5 5722
Dacia Logan, RZ: 3M6 2045
VW Golf, RZ: 3M5 9908
Fiat Bravo, RZ: 6C0 6190
Škoda Felicia, RZ: BRH 02-79
Opel Astra, RZ: 1M5 5650
Zdroj: Magistrát města Prostějova

Škoda Fabia, RZ: 1M1 5802„V současné době již podalo město, jako vlastník příslušných pozemních komunikací, z nichž byla tato vozidla odvezena a odstavena, prostřednictvím Odboru správy a údržby majetku města na příslušný silniční správní úřad celkem osm žádostí o povolení prodeje takto odtažených silničních vozidel ve veřejné dražbě,“ vysvětlil náměstek primátora zodpovědný za oblast dopravy a komunálních služeb Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Prodej bude tedy povolovat Odbor dopravy prostějovského magistrátu a poté by již mohla následovat aukce. „Dražba by dle předpokladů mohla proběhnout v první polovině roku 2023. Pokud se nepodaří vozidla v dražbě prodat, budou předána k ekologické likvidaci, přičemž náklady spojené s likvidací budou hradit jejich provozovatelé,“ doplnil náměstek Pospíšil.

„Opětovně apelujeme na vlastníky a provozovatele odtažených vozidel, aby si je neprodleně vyzvedli v areálu společnosti PV Recyklace,“ uvedli zástupci magistrátu s tím, že majitelé odtažených aut se mohou v pracovní dny od 9 do 14 hodin obrátit na telefonický kontakt 603 153 830. V opačném případě riskují prodej vozu v dražbě nebo dokonce jeho likvidaci.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Prostějova

Štítky odtah, vrak, parkování, přestupek, dražba, Prostějov, magistrát, Jiří Pospíšil, Olomoucký kraj, Fiat Punto, Renault Clio, Dacia Logan, Volkswagen Golf, Fiat Bravo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov chystá dražbu osmi odtažených aut s propadlou STK  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.