Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Při nehodě u Němčic nad Hanou se zranila desítka myslivců. Jeli na vlečce traktoru, do kterého narazilo auto

, aktualizováno 30. prosince 2022, 16:14

Dvanáct lidí se mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi na Prostějovsku zranilo při nehodě osobního vozu a traktoru, který na vlečce převážel myslivce. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Silnice byla uzavřená.

"Zasahujeme mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi u dopravní nehody osobního auta a traktoru. Ten na vlečce přepravoval 18 osob. Při kolizi se zranilo 10 lidí, poskytovali jsme první pomoc a asistovali LZS a ZZS při ošetření i transportech zraněných," potvrdila mluvčí hasičů Lucie Balážová. Celkem lékaři ošetřili 12 lidí, myslivce z vlečky a cestující z auta. 

Hasiči zajistili celé místo proti požáru, odtah traktoru zajistí specializovaná firma. Na místě zasahovaly tři jednotky, profesionální hasiči z Prostějova a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Brodku u Prostějova a Němčic nad Hanou.

Nehoda se stala před desátou hodinou dopoledne u obce Dobromilice na komunikaci číslo 433 v blízkosti železničního přejezdu. "Podle prvních informací začalo osobní vozidlo předjíždět traktor s vlečkou, na které seděly téměř dvě desítky osob, a to v okamžiku, kdy traktor začal odbočovat vlevo a došlo ke střetu," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Jednoho zraněného transportoval vrtulník do nemocnice, další lidé měli lehčí zranění. Dechové zkoušky a orientační testy na drogy byly u obou řidičů negativní.

"Další okolnosti nehody jsou předmětem šetření. Doprava byla odkláněna přes Pivín a Dobromilice," dodala mluvčí policie.

Prostějovská nemocnice ošetřila deset zraněných. "Pět účastníků nehody bylo po ošetření propuštěno do domácí péči, dalších pět osob zůstává i nadále v péči zdravotníků v prostějovské nemocnici," uvedl mluvčí nemocnice Adam Knesl.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Policie ČR

Štítky nehoda, traktor, auto, zranění, myslivci, hasiči, vrtulník, Němčice nad Hanou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smazaný uživatel

A to ještě zjistí,že myslivci na vleku neměli co dělat,protože nebyl uzpůsobený na přepravu osob. Však ten kousek odsedí na podlaze a nic se nestane :D

Pátek, 30. prosince 2022, 13:53Odpovědět

Při nehodě u Němčic nad Hanou se zranila desítka myslivců. Jeli na vlečce traktoru, do kterého narazilo auto  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.