Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Příprava západního obchvatu Olomouce postupuje. Stavbu chce ŘSD zahájit příští rok

Do fáze stavebního řízení pokročila příprava dlouho očekávaného chybějícího úseku dálnice D35 mezi Křelovem a Slavonínem u Olomouce. Tříkilometrový úsek odvede dopravu z přetíženého kruhového objezdu nedaleko Globusu a umožní motoristům rychlejší a plynulejší průjezd kolem krajském města. Stavba by mohla začít v roce 2024.

Silničáři pospíšili s výkupy pozemků pro západní obchvat Olomouce. Úleva by mohla přijít o několik měsíců dřív

Silničáři pospíšili s výkupy pozemků pro západní ochvat Olomouce mezi Neředínem a Křelovem. Tříkilometrový úsek by se tak mohl začít stavět o pár měsíců dřív, než se původně plánovalo. V současné době musí tisíce aut a kamionů projíždět přes...

„Na základě naší žádosti zahájilo Ministerstvo dopravy stavební řízení pro stavbu tohoto úseku dálnice D35,“ informoval mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Dokončením této stavby bude zkompletován obchvat Olomouce a D35 vytvoří nepřerušený tah mezi Mohelnicí a Lipníkem nad Bečvou mimo město Olomouc. Tranzitní doprava směřující od Brna či Ostravy na Mohelnici a dál do východních Čech nebo sever kraje nyní projíždí přes kruhový objezd nedaleko obchodního domu Globus, kde dochází k častým kolonám. Tyto komplikace má odstranit plánovaný tříkilometrový úsek Křelov – Slavonín.

Stavba o délce 3166 metrů bude zahrnovat vybudování mimoúrovňové křižovatky, čtyř krátkých mostů a přeložení několik silnic. Předpokládaná hodnota zakázky je podle ŘSD nyní přibližně na úrovni jedné miliardy korun.

„Máme vykoupeno 95 procent pozemků, letos vybereme zhotovitele a příští rok plánujeme zahájení stavebních prací. Dálniční obchvat Olomouce by tak mohl být úplně dokončen v roce 2026,“ shrnul situaci mluvčí Mazal.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa, Ředitelství silnic a dálnic

Štítky D35, západní obchvat, pozemky, výkup, Křelov, Globus, ŘSD, stavební řízení, dálnice, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příprava západního obchvatu Olomouce postupuje. Stavbu chce ŘSD zahájit příští rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.