Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Silničáři letos zahájí stavbu dálnice do Kokor a opraví průtahu Olomoucí, Šternberkem a také další úseky dálnic

Zahájení stavby dálnice D55 z Olomouce do Kokor a opravy estakády a frekventovaného průtahu Olomoucí směrem na Mohelnici, průtahu Šternberkem a dalších úseků dálnic například u Olšan, Křelova nebo Žešova. To je část akcí, které na letošní rok chystají v Olomouckém kraji silničáři.

Trasu západního obchvatu Olomouce prozkoumají pyrotechnici. Mohla by tam být nevybuchlá munice

Trasu západního obchvatu Olomouce mezi Neředínem a Křelovem budou zkoumat pyrotechnici. Ředitelství silnic a dálnic se obává, že kvůli blízkosti letiště a fortu by v zemi mohla být nevybuchlá munice. Nálezy střel nebo granátů z války nejsou v...

Na opravy má Ředitelství silnic a dálnic ČR v Olomouckém kraji pro letošní rok vyčleněno celkem 913 milionů korun. 

"Tato částka v sobě zahrnuje více či méně rozpracované rekonstrukce nejméně 14 úseků. Konkrétně se letos zaměříme například na dálnic D46 od Hněvotína po Olšany, v Olomouci půjde o opravy ulic Pražská, Foerstrova a Albertova, v plánu je úsek I/47 z Prosenice do Oseka, průtah Šternberkem nebo opravy mostů na D46 a D35," sdělil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic.

Na řadu přijdou také opravy dálnic mezi Vranovicemi a Žešovem nebo Křelovem a Litovlí a silnic v okolí Domašova, Vsiska nebo Podolí u Mohelnice na Šumpersku. V plánu je také oprava estakády v Olomouci. 

"Sekce výstavby předpokládá v letošní sezóně například zahájení stavby dálnice D55 z Olomouce do Kokor, dále začnou výkupy pozemků u přeložky silnice I/46 z Týnečka do Šternberka a u obchvatu Šternberka a majetkoprávní přípravu spustíme také pro stavbu dálnice D35 z Mohelnice do Starého Města," dodal v tiskové zprávě Mazal.

Na údržbu silnic v Olomouckém kraji, odklízení sněhu, posyp, drobné opravy, kácení nebo sečení mají silničáři pro letošek v kraji 133 milionů korun.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky doprava, stavby, opravy, plán, silnice, dálnice, 2023, silničáři, ŘSD, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři letos zahájí stavbu dálnice do Kokor a opraví průtahu Olomoucí, Šternberkem a také další úseky dálnic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.