Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Dvaaosmdesátiletý řidič v Uničově nedal přednost náklaďáku. Při nehodě zemřel

, aktualizováno 19. ledna 2023, 13:14

K dopravní nehodě s tragickými následky vyjížděli policisté ve čtvrtek ráno na okraj Uničova. Srážku s nákladním autem nepřežil dvaaosmdesátiletý řidič vozu Škoda Fabia. V Olomouckém kraji jde již o třetí nehodu se smrtelným zraněním za posledních pět dnů.

Před devátou hodinou ráno vyjížděly složky integrovaného záchranného systému k vážně dopravní nehodě na Litovelské ulici v Uničově. „Podle prvotního zjištění řidič osobního vozidla Škoda Fabia vyjížděl z vedlejší ulice Pod Šibeníkem na hlavní komunikaci a nedal přitom přednost projíždějícímu nákladnímu vozidlu jedoucímu po ulici Litovelská směrem na Střelice,“ popsal příčiny nehody policejní mluvčí Libor Hejtman.

Dobrovolní hasiči z Jeseníku vyhlížejí stěhování. Moderní zbrojnice je hotová

Novostavba hasičské zbrojnice je připravena pro dobrovolné hasiče z Jeseníku. Areál za 24 milionů korun nahradí plechovou halu, ve které má sbor nyní svoje zázemí. To je však už delší dobu nevyhovující, nový objekt přinese výrazné zlepšení.

Zaváhání, které způsobilo střet s těžkým nákladním autem, mělo tragické důsledky. „I přes okamžitě poskytnutou první pomoc dvaaosmdesátiletý řidič osobního vozidla při nehodě zemřel,“ konstatoval mluvčí Hejtman s tím, že šofér nákladního auta nebyl zraněn a neřídil pod vlivem alkoholu. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby a jednotka hasičů z Uničova. „I přes veškerou snahu hasičů a záchranářů skončila dnes další dopravní nehoda tragicky. Po srážce kamionu a osobního auta jsme ráno v Uničově vyprostili zaklíněného řidiče. Využili jsme hydraulické nůžky, odstranili jsme přední i zadní dveře. Současně již probíhal zásah záchranářů. Na páteřní desce jsme řidiče vyprostili z kabiny vozu ven. Přestože byla první pomoc poskytnuta okamžitě, svým zraněním podlehnul. Místo jsme dále zabezpečili proti vzniku požáru,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

 Podle serveru dopravniinfo.cz se s odstraňováním následků nehody počítalo až do odpoledních hodin, provoz byl možný v místě havárie v kyvadlovém režimu jedním jízdním pruhem.

„Při nehodě vznikla škoda za 300 tisíc korun. Jde o třetí smrtelné zranění při dopravní nehodě od začátku roku,“ doplnil Libor Hejtman. Ve středu přišel o život jedenašedesátiletý řidič dodávky po nárazu do odstaveného kamionu nedaleko Černotína. V neděli v noci zemřel dvaatřicetiletý muž, který u Olšan s autem vyjel ze silnice a naboural do dvou stromů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky havárie, Uničov, nákladní automobil, dopravní nehoda, Škoda Fabia, Olomoucký kraj, Střelice, Policie ČR, Dopravní nehoda Uničov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvaaosmdesátiletý řidič v Uničově nedal přednost náklaďáku. Při nehodě zemřel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.